ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οδηγίες από την Πυροσβεστική προς τους συγγενείς των αγνοουμένων

Με ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιβεβαίωσε πως ο αριθμός των νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές έχει ανέλθει στους 81. Στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Σας ενημερώνουμε ότι όπως προκύπτει από τα τελευταία επίσημα στοιχεία, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 81, ένας εκ των οποίων κατέληξε σήμερα στο νοσοκομείο. Παρακαλούνται οι συγγενείς των αγνοουμένων να προσέρχονται...
Οδηγίες από την Πυροσβεστική προς τους συγγενείς των αγνοουμένων

Με ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιβεβαίωσε πως ο αριθμός των νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές έχει ανέλθει στους 81.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Σας ενημερώνουμε ότι όπως προκύπτει από τα τελευταία επίσημα στοιχεία, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 81, ένας εκ των οποίων κατέληξε σήμερα στο νοσοκομείο. Παρακαλούνται οι συγγενείς των αγνοουμένων να προσέρχονται στο αμφιθέατρο του εργαστηρίου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Μικράς Ασίας 75 στο Γουδί, από σήμερα 25/07/2018 έως και την Παρασκευή 27/07/2018 από ώρα 08:00 έως 20:00, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί, για την ταυτοποίηση των θυμάτων. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται, από περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων.

Αυτή τη στιγμή η εικόνα που παρουσιάζουν τα σημαντικότερα μέτωπα όπου επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, διαμορφώνεται ως εξής:

I. η πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη, παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα καθώς έχουν ανακοπεί τα μέτωπα προς τους Αγίους Θεοδώρους και το Λουτράκι. Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επιχειρούν 228 πυροσβέστες με 114 οχήματα και 56 άτομα πεζοπόρο,13 οχήματα ΟΤΑ, 10 βυτιοφόρα οχήματα και 5 μηχανήματα έργου. Από αέρος επιχείρησαν συνολικά εκ περιτροπής 14 Ε/Π και 11 Α/Φ.

II. Στην περιοχή Μόντε Σμίθ της Ρόδου η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στις 18:04 καθώς και η πυρκαγιά στην περιοχή Κοίλα Αλεξανδρούπολης που εκδηλώθηκε στις 16:00 αντιμετωπίστηκαν άμεσα χωρίς να προκύψουν προβλήματα.

Τέλος θα ήθελα να επισημάνω ότι τόσο από στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και από ρεπορτάζ των Ραδιοτηλεοπτικών καναλιών, ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ότι στην περιοχή εκτέλεσης επιχειρήσεων πυρόσβεσης (στην περιοχή Μάτι), πετούσαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drone), προκειμένου να προβάλλουν τα επίμαχα σημεία των περιοχών αυτών. Τονίζεται ότι κάθε πτήση τόσο επανδρωμένων όσο και μη επανδρωμένων εναερίων μέσων στην ευρύτερη περιοχή εκτέλεσης επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, αποτελεί σοβαρή παράβαση και δημιουργεί κινδύνους ασφάλειας πτήσεων. Για το λόγω αυτό ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ η πτήση των προαναφερόμενων μέσων σε ακτίνα περίπου 10 χιλιομέτρων από το κέντρο της περιοχής. Παραβίαση του υφιστάμενου πλαισίου επισύρει ιδιαίτερα αυστηρές ποινικές και διοικητικές ποινές. Εξαιρούνται οι πτήσεις που έχουν την προβλεπόμενη άδεια από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και την έγκριση του ΠΣ».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οδηγίες από την Πυροσβεστική προς τους συγγενείς των αγνοουμένων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.