ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΕΑΔ: «Μπόνους» 300 ευρώ – Αυτοί οι άνεργοι θα το πάρουν

Έρχεται το επίδομα εργασίας. Πόσα θα πάρουν οι άνεργοι που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ και τελικά βρίσκουν δουλειά.
ΟΕΑΔ: «Μπόνους» 300 ευρώ – Αυτοί οι άνεργοι θα το πάρουν

Επίδομα 300 ευρώ από τον ΟΑΕΔ θα λάβουν οι μακροχρόνια άνεργοι άνω των 5 ετών και επίδομα εργασίας για όσους επιδοτούμενους άνεργους βρουν δουλειά την περίοδο που παίρνουν το επίδομα ανεργίας ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Ειδικότερα προβλέπεται μπόνους για την κατάρτιση Ψηφιακού Ατομικού Σχεδίου Δράσης από μακροχρόνια ανέργους, πάνω από 5 έτη για την άμεση ενεργοποίηση τους και την ένταξη τους στην αγορά εργασίας.

Επίσης θα δοθεί επίδομα εργασίας για τους επιδοτούμενους ανέργους που βρίσκουν δουλειά.

Συγκεκριμένα θα λαμβάνουν το μισθό τους συν το 50% του επιδόματος ανεργίας, δηλαδή 203,5 ευρώ για όσο διάστημα υπολείπεται η καταβολή του επιδόματος ανεργίας. Δήλωναν κάποιος είναι να πάρει επίδομα ανεργίας για 12 μήνες και βρει δουλειά στους 3 μήνες θα λάβει για τους υπόλοιπους 9 τον μισθό και το 50% του επιδόματος ανεργίας.

Στόχος του υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ είναι η επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας και η πάταξη της αδήλωτης ή της υποδηλωμένης εργασίας.

Όλα αυτά τη στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθεί με το χαρτζιλίκι της επιταγής ακρίβειας να μετριάσει τις αντιδράσεις του κόσμου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΟΕΑΔ: «Μπόνους» 300 ευρώ – Αυτοί οι άνεργοι θα το πάρουν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.