ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οφειλές ΕΦΚΑ: Κούρεμα και ρύθμιση σε 120 δόσεις

ΕΦΚΑ: Ο επανυπολογισμός των οφειλών (του οποίου το μέτρο θα κατατεθεί στη Βουλή μετά τις 5 Απριλίου) έως την 1η Ιανουαρίου 2017 οδηγεί σε μείωση της βασικής οφειλής ενώ μειώνονται και οι προσαυξήσεις. Το νέο μέτρο θα προβλέπεται σε νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή μετά τις 5 Απριλίου, μαζί με τη διάταξη για...
Οφειλές ΕΦΚΑ: Κούρεμα και ρύθμιση σε 120 δόσεις

ΕΦΚΑ: Ο επανυπολογισμός των οφειλών (του οποίου το μέτρο θα κατατεθεί στη Βουλή μετά τις 5 Απριλίου) έως την 1η Ιανουαρίου 2017 οδηγεί σε μείωση της βασικής οφειλής ενώ μειώνονται και οι προσαυξήσεις.

Το νέο μέτρο θα προβλέπεται σε νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή μετά τις 5 Απριλίου, μαζί με τη διάταξη για τη ρύθμιση των οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές σε 120 δόσεις. Όπως υπολογίζεται, περίπου 80.000 ασφαλισμένοι, που είχαν οφειλές, οι οποίες είχαν δημιουργηθεί πριν την 1η Ιανουαρίου 2017, όταν και τέθηκε σε ισχύ ο νόμος Κατρούγκαλου, θα μπορούν αφενός να μειώσουν την οφειλή με τον επανυπολογισμό, αφετέρου να ρυθμίσουν την οφειλή σε έως 120 δόσεις και να απεγκλωβιστούν για να συνταξιοδοτηθούν.

Έτσι, όσοι μη μισθωτοί που είχαν οφειλές οι οποίες είχαν δημιουργηθεί πριν από αυτή την ημερομηνίαπου ετέθη σε ισχύ ο νόμος Κατρούγκαλου και δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη θα μπορούν αφενός να μειώσουν την οφειλή με τον επανυπολογισμό, αφετέρου να ρυθμίσουν την οφειλή σε έως 120 δόσεις και να απεγκλωβιστούν για να συνταξιοδοτηθούν.

Υπενθυμίζεται πως η ρύθμιση των 120 δόσεων, με περικοπή των προσαυξήσεων, ισχύει για όλους τους ασφαλισμένους, για τις οφειλές, που δημιουργήθηκαν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Ο αριθμός των δόσεων θα είναι ίδιος για όλους, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, με ελάχιστη δόση τα 50 ευρώ (30 ευρώ για τους αγρότες).

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οφειλές ΕΦΚΑ: Κούρεμα και ρύθμιση σε 120 δόσεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.