ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ογκολογική Μονάδα Παίδων: Η διαχρονική ανικανότητα των κυβερνήσεων και η σανίδα σωτηρίας

Η επόμενη μέρα της Ογκολογικής κλινικής
Ογκολογική Μονάδα Παίδων: Η διαχρονική ανικανότητα των κυβερνήσεων και η σανίδα σωτηρίας

Ογκολογική Μονάδα Παίδων: Πολύς λόγος γίνεται το τελευταίο διάστημα για την επικείμενη μετατροπή της Ογκολογικής Μονάδας του νοσοκομείου Παίδων, σε «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ».

Όπως φαίνεται οι υπεύθυνοι του Υπ. Υγείας ασχολήθηκαν σοβαρά με τα προβλήματα της εν λόγω μονάδας δίνοντας ουσιαστική λύση στις διαχρονικές ευπάθειες και πισωγυρίσματα που αντιμετώπιζαν τόσο το προσωπικό όσο και οι μικροί ασθενείς με τις οικογένειές τους.

Μάλιστα το Υπ. Υγείας ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους, πως το ογκολογικό κέντρο, θα παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες του στο σύνολο των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των ανασφάλιστων και οικονομικά αδύναμων πολιτών και το οποίο θα λειτουργεί στο κτίριο που στεγάζει σήμερα την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ».

Μάλιστα, στόχος εκτός των άλλων «είναι και η ανάπτυξη ειδικών παιδιατρικών ογκολογικών τμημάτων, όπου τα παιδιά / έφηβοι με καρκίνο θα υποστηρίζονται από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της θεραπείας, αλλά και στην περίοδο της επανένταξης».

 

Και αν αυτή είναι όντως μακράν η καλύτερη λύση;

 

Μήπως όμως τελικά, η εν λόγω μετατροπή του απαξιωμένου Ογκολογικού Κέντρου, σε «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» είναι η λύση ώστε να μην υπάρχουν διαφόρων ειδών παρατράγουδα και καθυστερήσεις στις θεραπείες των παιδιών;

Μήπως είναι η λύση ώστε «να υπάρχει συνέχεια» σε ένα τόσο σοβαρό τμήμα που ασχολείται με τον παιδικό καρκίνο, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων και των πολιτικών που εφαρμόζουν κατά καιρούς;

Μήπως έφτασε η στιγμή όλοι να βρεθούν προ των ευθυνών τους και να μπει τέλος στις διαχρονικές παθογένειες, προσφέροντας στα παιδιά και στους γονείς, υψηλή ποιότητα υπηρεσιών στο τομέα της υγείας, με πρωτοποριακές θεραπείες και μοντέλα;

 

Από την πλευρά της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει μεταξύ άλλων με ανακοινώσεις της:

Η Ογκολογική Μονάδα Παίδων που παρέχει ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών, η μοναδική στη χώρα μας, πρότυπο σε όλη την Ευρώπη, αποσπάται και μετατρέπεται σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Ελαστικοποιούνται οι εργασιακές σχέσεις.

Τίθεται σε κίνδυνο η λειτουργία της Μονάδας καθότι οι εργαζόμενοι μπορεί να ζητήσουν να αποχωρήσουν από τη Μονάδα και να δουλέψουν στις υπηρεσίες του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ». Υπάρχει κίνδυνος οι οικογένειες να επιβαρύνονται για την παροχή υπηρεσιών. Ουσιαστικά με αυτή την ακατανόητη απόφαση ιδιωτικοποιείται η αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου στη χώρα μας. Ανοίγει κερκόπορτα ιδιωτικοποίησης και άλλων αντίστοιχων εξειδικευμένων υπηρεσιών Νοσοκομείων.

Δείτε επίσης: 

Τραγωδία στα Τέμπη: 70 βλάβες μέσα σε 4 μήνες – Όλα έδειχναν το έγκλημα που θα έρχονταν

Όταν ο Μίμης Παπαϊωάννου τραγούδησε τον ύμνο της ΑΕΚ!

Η γη της ελιάς επόμενα επεισόδια: Ελεύθερος ο Μάνος – Στη φυλακή οι απαγωγείς!

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ογκολογική Μονάδα Παίδων: Η διαχρονική ανικανότητα των κυβερνήσεων και η σανίδα σωτηρίας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.