ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όλα κρέμονται σε μία κλωστή για τις γερμανικές τράπεζες

Οι τιμές των γραφείων πέφτουν λόγω του ότι όλο και περισσότερα άτομα εργάζονται από το σπίτι τους.
Όλα κρέμονται σε μία κλωστή για τις γερμανικές τράπεζες

Όλα κρέμονται σε μία κλωστή για τις γερμανικές και αμερικανικές τράπεζες που επένδυσαν σε εμπορικά ακίνητα.

Οι τράπεζες των ΗΠΑ είναι πολύ πιο εκτεθειμένες από τις Ευρωπαϊκές στην κρίση ακινήτων, αναφέρει έκθεση της Morgan Stanley.

Σύμφωνα με την έκθεση, την ώρα που οι τιμές των γραφείων πέφτουν, λόγω του ότι όλο και περισσότερα άτομα εργάζονται από το σπίτι τους, οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν μειώσει τον δανεισμό τους σε εμπορικά ακίνητα και έχουν το ήμισυ της έκθεσης των αμερικανικών τραπεζών.

Οι περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ φαίνονται πιο εκτεθειμένες, παράλληλα με τις γερμανικές τράπεζες – οι οποίες «σε αντίθεση με τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες αύξησαν την έκθεσή τους».

Όλα κρέμονται σε μία κλωστή για τις γερμανικές τράπεζες

Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα όποια προβλήματα σχετίζονται με το CRE (εμπορικά ακίνητα) δεν θα μεταφραστούν σε συστημικό γεγονός.

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα αντιμετωπίσουν ένα πλήγμα 3% στα κέρδη τους σε διάστημα τριών ετών, καθώς το 70% των ευρωπαϊκών τραπεζών μεγάλης κεφαλαιοποίησης μείωσαν την έκθεσή τους.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες τα ποσοστά κενών γραφείων είναι 21% έναντι 8% στην Ευρώπη, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Αντίθετα, οι γερμανικές τράπεζες έχουν περισσότερο από 20% έκθεση σε CRE, με την Deutsche Bank να έχει τη μεγαλύτερη έκθεση σε CRE στην αγορά των ΗΠΑ.

Οι τράπεζες μεγάλης κεφαλαιοποίησης των ΗΠΑ έχουν περίπου 11% έκθεση, ενώ οι δανειστές μεσαίας κεφαλαιοποίησης – ορισμένοι από τους οποίους είδαν τις μετοχές τους να πέφτουν τις τελευταίες εβδομάδες – έχουν περίπου 30%.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Όλα κρέμονται σε μία κλωστή για τις γερμανικές τράπεζες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.