ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρωτισμός: Ομάδα ΟΠΚΕ προσήγαγε 6 υγειονομικούς στην Κομοτηνή, για να μην «ενοχληθεί» ο Μητσοτάκης!

Και αναστολή και άγρια καταστολή εναντίον των υγειονομικών - Προληπτικές συλλήψεις από ΟΠΚΕ πριν επισκεφθεί την Κομοτηνή ο Κ. Μητσοτάκης.
Ολοκληρωτισμός: Ομάδα ΟΠΚΕ προσήγαγε 6 υγειονομικούς στην Κομοτηνή, για να μην «ενοχληθεί» ο Μητσοτάκης!

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όσο συνεχίζουν τον δίκαιο αγώνα τους οι υγειονομικοί σε αναστολή, όλο και περισσότερο πέφτουν οι μάσκες της κυβέρνησης, αποκαλύπτοντας ένα πρόσωπο ωμού ολοκληρωτισμού που δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει ακόμα και προληπτική καταστολή για να φιμώσει τις φωνές που δεν είναι αρεστές.

Μετά από την στοχοποίηση των υγειονομικών από τον Θάνο Πλεύρη, μια μισάωρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την οικία του πρωθυπουργού χθες Πέμπτη, στάθηκε ικανή αφορμή ώστε να οδηγηθούν στη ΓΑΔΑ, στο τμήμα προστασίας κράτους και δημοκρατικού πολιτεύματος, περίπου 40 υγειονομικοί.

Με λίγα λόγια όποιος διαμαρτύρεται επειδή τα κυβερνητικά μέτρα τον οδηγούν σε φτώχεια, ανεργία, κοινωνική απομόνωση, απώλεια θεμελιωδών δικαιωμάτων κ.λπ., θεωρείται κάτι σαν… τρομοκράτης! Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εμμέσως πλην σαφώς διαμηνύει πως οποιοσδήποτε εναντιώνεται στην καταστροφή της ζωής του, αποτελεί… κίνδυνο και απειλή για τη «δημοκρατία»!

Και από το χθεσινό περιστατικό ντροπής με τους 40 υγειονομικούς να αντιμετωπίζονται σαν «τρομοκράτες» στη ΓΑΔΑ, σήμερα περάσαμε ακόμα και σε προσαγωγές υγειονομικών από Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), για να μην ενοχληθεί η «νιρβάνα» του πρωθυπουργού!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επρόκειτο να μεταβεί στην Κομοτηνή για τα εγκαίνια του ελληνοβουλγαρικού αγωγού μεταφοράς Φυσικού Αερίου με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Κίριλ Πετκόφ και τον υπουργό Ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με πληροφορία του δημοσιογράφου του focus FM, Στέφανου Δαμιανίδη, στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής βρίσκονταν 6 υγειονομικοί που καθόντουσαν σε παγκάκια. Στις 11:00 to πρωί (μια ώρα πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού) ομάδα της ΟΠΚΕ έσπευσε στο σημείο και συνέλαβε τους υγειονομικούς, οι οποίοι απλά βρίσκονταν σε δημόσιο χώρο και δεν έπρατταν τίποτε το παράνομο!

Ποιο «έγκλημα» ακριβώς πήγαν να καταστείλουν τα ΟΠΚΕ; Την ειρηνική διαμαρτυρία των οικογενειαρχών που αντιδρούν επειδή η κυβέρνηση κατέστρεψε τις ζωές τους; Φτάσαμε ως κράτος στο εξευτελιστικό σημείο, η αστυνομία αντί να καταπολεμά το πραγματικό έγκλημα, να κυνηγάει με τις χειροπέδες τους αξιοπρεπέστατους υγειονομικούς, που μέχρι πριν λίγο καιρό… χειροκροτούσε η κυβέρνηση.

Μιλάμε για μια κατάσταση πλήρους αξιακής παρακμής στα μάτια κάθε σκεπτόμενου πολίτη. Ένας απογυμνωμένος ολοκληρωτισμός. Να επιστρατεύονται ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, για να μην «τσαλακωθεί» ούτε κατ’ ελάχιστο η δημόσια εμφάνιση του πρωθυπουργού.

Το μόνο «έγκλημα» που διαπράττουν οι υγειονομικοί σε αναστολή, είναι πως πρεσβεύουν με συνέπεια όσα δείχνει να απεχθάνεται η κυβέρνηση. Είναι συνεπείς στις αξίες τους, αμετακίνητοι στον αγώνα τους, εχθροί της αδικίας, υπερασπιστές του συντάγματος, υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ανυπότακτοι στον ολοκληρωτισμό.

Και στη σημερινή Ελλάδα, φαίνεται πως αυτά και μόνο αρκούν για να χαρακτηριστεί κάποιος ως «τρομοκράτης» και «κίνδυνος για τη δημοκρατία»…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολοκληρωτισμός: Ομάδα ΟΠΚΕ προσήγαγε 6 υγειονομικούς στην Κομοτηνή, για να μην «ενοχληθεί» ο Μητσοτάκης!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.