ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ωμή ομολογία Πάτση εκθέτει πλήρως την κυβέρνηση: «Όλοι στη ΝΔ γνώριζαν τη δράση μου»!

Όπως ομολόγησε ο ίδιος ο πρώην «γαλάζιος» βουλευτής, η κυβέρνηση είχε απόλυτη γνώση της σκανδαλώδους επιχειρηματικής δράσης του.
Ωμή ομολογία Πάτση εκθέτει πλήρως την κυβέρνηση: «Όλοι στη ΝΔ γνώριζαν τη δράση μου»!

Πάτσης – Κυβέρνηση: Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι εξελίξεις, μετά την αποκάλυψη για εμπλοκή του «γαλάζιου» βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση, σε σκάνδαλο με κόκκινα δάνεια που εξαγόρασε η εταιρεία του, αναγκάζοντας τη ΝΔ να τον διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Το μεγάλο ζήτημα είναι όμως ότι ο βουλευτής που χρησιμοποιούσε την ιδιότητα του για να κατασπαράζει περιουσίες, ουσιαστικά διεγράφη από τη ΝΔ επειδή «πιάστηκε» από την «δαγκάνα» της δημοσιότητας να αποκομίζει αθέμιτα κέρδη και όχι επειδή η κυβέρνηση δεν γνώριζε την δράση του, αφού ο ίδιος ο Πάτσης ομολόγησε με κάθε κυνικότητα πως η δράση του, ήταν γνωστή σε όλο το κόμμα!

Άρα το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι πως ο βουλευτής πιάστηκε «με την γίδα στην πλάτη» και όχι ότι έκλεψε την «γίδα»!

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Ανδρέας Πάτσης είπε σχετικά:

«Η δραστηριότητα μου είναι γνωστή, δεν ήρθα ξαφνικά σε αυτόν τον κόσμο. Νομίζετε ότι ένα πολιτικό κόμμα δεν ξέρει ποιον έχει στα ψηφοδέλτια του; Μόνο το κόμμα μου το ήξερε; Όλη η Ελλάδα ήξερε την δράση μου».

Δηλαδή ο κ. Πάτσης επιδεικνύοντας απύθμενο θράσος, παραδέχεται ουσιαστικά πως η κυβέρνηση για χρόνια θεωρούσε ως «θεμιτό» και «ανεκτό», ένας βουλευτής της να συμμετέχει ως ιδιοκτήτης σε ξένες εταιρείες οι οποίες αγόρασαν κόκκινα δάνεια 63 εκατομμυρίων στην τιμή των 4,3 εκατομμυρίων, και πραγματοποίησε σύναψη 27 συμβάσεων με απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ!

Σε μια μνημειώδη επίδειξη αναλγησίας και έλλειψης συνείδησης, ο κ. Πάτσης είπε μάλιστα πως δεν θεωρεί πως έκανε κάτι παράνομο (!), αφού μπορούσε να προχωρά τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες κανονικά καθώς δεν υπάρχει «ασυμβίβαστο», και πως το θέμα της ηθικής είναι… ανοιχτό προς τις ερμηνείες του καθένα!

O Ανδρέας Πάτσης διευκρίνισε μάλιστα πως όλες οι εταιρείες είχαν δηλωθεί στο πρώτο πόθεν έσχες που κατέθεσε ως βουλευτής το 2020, και όταν έγινε καταγγελία στην Βουλή για τις ύποπτες επιχειρηματικές δραστηριότητες του «γαλάζιου» βουλευτή, έγινε έλεγχος από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες, για να απαλλαχθεί τελικά (!) μετά από 8 μήνες.

Μάλιστα ο… λαλίστατος Ανδρέας Πάτσης είπε στον ΣΚΑΪ πως για 4 μέρες βρισκόταν σε συνεχή συνεννόηση με τον Γιάννη Οικονόμου για να οργανωθεί η τακτική συγκάλυψης του σκανδάλου, και καθ’ υπόδειξιν του κυβερνητικού εκπροσώπου (ο οποίος είναι «δεξί χέρι» του πρωθυπουργού) βγήκε το Δελτίο Τύπου που μιλούσε για… συκοφαντίες της αντιπολίτευσης!

Κατόπιν εορτής και αφού το απόστημα του σκανδάλου έσπασε, ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε πως: «δεν μπορεί να είσαι βουλευτής και να παίρνεις δουλειές από το δημόσιο. Η συμπεριφορά αυτή δεν μπορούσε να γίνει ανεκτή»!

Η ωμή πραγματικότητα είναι πως το Μαξίμου ήταν απόλυτα ενήμερο για τις μπίζνες του Πάτση, και τον κάλυπταν μέχρι την τελευταία στιγμή, όμως μετά την διαγραφή του από το κόμμα, ο πρώην βουλευτής της κυβέρνησης άρχισε να… «κελαηδάει». Άπαντες στη Νέα Δημοκρατία είναι βαριά εκτεθειμένοι, ξεκινώντας ασφαλώς από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη που επί της πρωθυπουργίας του, «γαλάζια» παιδιά ενεργούν ως κρατικοδίαιτα κοράκια που «πίνουν το αίμα» του κοσμάκη.

Ούτε στις πιο παρηκμασμένες μπανανίες του κόσμου, δεν θα μπορούσε να συναντήσει κάποιος τέτοιες πολιτικές «λαμογιές» που με την ανοχή της κυβέρνησης γίνονται στην πλάτη ενός λαού που φτωχοποιείται και μετράει τα φραγκοδίφραγκα για να πληρώσει τον λογαριασμό ρεύματος, να βάλει καύσιμα ή να προμηθεύεται τα βασικά τρόφιμα.

Ο τρόπος που αντιμετώπισε η κυβέρνηση την ανήθικη επιχειρηματική δραστηριότητα του Ανδρέα Πάτση, αποδεικνύει περίτρανα πως προσφέρει την καλύτερη υπηρεσία στα «κοράκια» των Funds που αγοράζουν κοψοχρονιά την περιουσία των Ελλήνων και ξεκληρίζουν την μεσαία τάξη.

Την ώρα που οι πολίτες βυθίζονται ολοένα και περισσότερο στην φτώχεια, τα δυσώδη σκάνδαλα που βγαίνουν στην επιφάνεια φανερώνουν μια άνευ προηγουμένου λεηλασία του χρήματος με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο. Και φυσικά απαντήσεις επί της ουσίας δεν δίνονται στον ελληνικό λαό. Μόνο πολιτικάντικα τεχνάσματα και μεταθέσεις ευθυνών που όχι μόνο δεν πείθουν κανέναν, άλλα και κοροϊδεύουν την νοημοσύνη του μέσου πολίτη.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ωμή ομολογία Πάτση εκθέτει πλήρως την κυβέρνηση: «Όλοι στη ΝΔ γνώριζαν τη δράση μου»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.