ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ομολογία πίστης και εκτός συνόρων: Ο Νίκος Οικονομόπουλος ψέλνει το «Χριστός Ανέστη» στον Άγιο Νικόλαο, στο Μανχάταν (vid)

Ο Νίκος Οικονομόπουλος βρέθηκε στον νέο ορθόδοξο ναό που χτίστηκε στο Σημείο Μηδέν, όπου είχε γίνει η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους
Ομολογία πίστης και εκτός συνόρων: Ο Νίκος Οικονομόπουλος ψέλνει το «Χριστός Ανέστη» στον Άγιο Νικόλαο, στο Μανχάταν (vid)

Νίκος Οικονομόπουλος: Σε μια εποχή άκρατου «δικαιωματισμού» που τείνει να γίνει αμείλικτο «δικαστήριο» για όποιον εκφράζει ανοιχτά την πίστη του στην Ορθοδοξία, κάθε πράξη και κάθε ομολογία ενός πιστού προσώπου πρέπει να αναδεικνύεται, για να μην ξεχάσουμε και τα αυτονόητα.

Από τo Sportime, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε αναδείξει ως μια αισιόδοξη νότα της επικαιρότητας την κατάθεση πίστης του Νίκου Οικονομόπουλου, του δημοφιλούς τραγουδιστή που πολλές φορές είτε ηθελημένα – είτε αθέλητα, πραγματοποιεί ιεραποστολικό έργο με τις ομολογίες του και με τις παρεμβάσεις του σχετικά με τα πνευματικά πιστεύω του.

Και αυτό έχει ιδιαίτερη αξία στους καιρούς μας, που υπάρχει μια πρωτοφανής κρίση προτύπων και ειδικά η νεολαία δεν βρίσκει να στρέψει το βλέμμα σε τίποτα το υγιές.

Τις μέρες του Πάσχα, ο Νίκος Οικονομόπουλος βρέθηκε στην Αμερική για τις ανάγκες μιας προγραμματισμένης του συναυλίας και λόγω των γιορτών βρέθηκε στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν στο Μανχάταν. Εκεί, μαζί με άλλους πιστούς έψαλλε το «Χριστός Ανέστη» και κάποιος από τους παρευρισκόμενους αναγνώρισε τον γνωστό τραγουδιστή και τον κατέγραψε με το κινητό του, με το συγκεκριμένο βίντεο να κάνει τον γύρο του διαδικτύου από την ώρα που έγινε γνωστό.

Μια απλή και ανθρώπινη στιγμή, που για κάποιους που ζουν μακριά από την αλήθεια της Ορθοδοξίας μπορεί να μοιάζει αδιάφορη, άλλα για τους πιστούς είναι συγκινητική, γιατί κάθε «Χριστός Ανέστη» δεν είναι απλά ένας τυπικός θρησκευτικός ύμνος, άλλα μια σταυροαναστάσιμη μαρτυρία, μια κατάθεση πίστης και αλήθειας ότι ο Χριστός σταυρώθηκε για τις αμαρτίες των ανθρώπων και αναστήθηκε για να ελευθερώσει τον άνθρωπο από τα δεσμά του θανάτου.

Και αυτό το «Χριστός Ανέστη», είναι ένα σύνθημα πίστης που οι πιστοί οφείλουν να το διατρανώνουν για 40 ημέρες μετά το Πάσχα, άλλα και πάντοτε να το έχουν ως καύχημα και εφόδιο ζωής. Η λεγόμενη «πολιτική ορθότητα» επιχειρεί να σβήσει το «Χριστός Ανέστη» από την καθημερινότητα των ανθρώπων γιατί… «ενοχλεί», άλλα όσο βρίσκονται χριστιανοί να πηγαίνουν κόντρα στο μηδενιστικό ρεύμα και να το ομολογούν δημόσια, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ κάτι τέτοιο.

Ο Νίκος Οικονομόπουλος βρέθηκε στον νέο ορθόδοξο ναό που χτίστηκε στο Σημείο Μηδέν, όπου είχε γίνει η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους.

Ο Νίκος Οικονομόπουλος βρέθηκε στον νέο ορθόδοξο ναό που χτίστηκε στο Σημείο Μηδέν, όπου είχε γίνει η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους.

 

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: ΟΠΕΚΕΠΕ: Βορίδης – Αυγενάκης και οι δικογραφίες για σκάνδαλα μαζεύτηκαν βουνό – Τέτοια τάξη, τέτοια αλφαδιά δεν την έχουμε δει

ΟΠΕΚΕΠΕ: Βορίδης – Αυγενάκης και οι δικογραφίες για σκάνδαλα μαζεύτηκαν βουνό – Τέτοια τάξη, τέτοια αλφαδιά δεν την έχουμε δει

Μετά από Τριαντόπουλο - Καραμανλή, τώρα και Βορίδης - Αυγενάκης στη σέντρα - Με κάθε υπουργό του Μητσοτάκη, έρχεται και μια δικογραφία δώρο

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Κύπρος: Πέμπτη φάλαγγα στα κατεχόμενα! – Έλληνες του Ελληνοτουρκικού Φόρουμ συναντήθηκαν με τον ψευδοηγέτη Τατάρ!

Κύπρος: Πέμπτη φάλαγγα στα κατεχόμενα! – Έλληνες του Ελληνοτουρκικού Φόρουμ συναντήθηκαν με τον ψευδοηγέτη Τατάρ!

ΕΛΙΑΜΕΠ, μέλος του ΠΑΣΟΚ και λοιποί παρατρεχάμενοι της «ελληνοτουρκικής φιλίας» πήγαν να υποβάλουν τα... σέβη τους στον εγκάθετο του ψευδοκράτους!

Κοινωνία
Κοινωνία: Ρεκόρ αιτήσεων για τους πίνακες Ειδικής Αγωγής: Ξεπέρασαν τις 90.000!

Ρεκόρ αιτήσεων για τους πίνακες Ειδικής Αγωγής: Ξεπέρασαν τις 90.000!

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στο ΑΣΕΠ λήγει σήμερα στις 20:00.

Κοινωνία
Κοινωνία: Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει πορτοκαλί προειδοποίηση σε ισχύ έως τις 18:00

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει πορτοκαλί προειδοποίηση σε ισχύ έως τις 18:00

Οι αρχές καλούν τους πολίτες να παραμείνουν σε ασφαλείς εσωτερικούς χώρους.

Κοινωνία
Κοινωνία: Εθνικό Βατερλό με σφραγίδα Γεραπετρίτη η αμφισβήτηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από τη Λιβύη – Άμεσος κίνδυνος το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Εθνικό Βατερλό με σφραγίδα Γεραπετρίτη η αμφισβήτηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από τη Λιβύη – Άμεσος κίνδυνος το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Η Λιβύη βάζει φωτιά στο Αιγαίο - Πλήρως εκτεθειμένο το ΥΠΕΞ - Στον «αέρα» οι μεγαλοστομίες της κυβέρνησης για έρευνες της Chevron νοτίως της Κρήτης

Κοινωνία
Κοινωνία: Ακριβαίνει το νερό;

Ακριβαίνει το νερό;

Απαιτούνται 10,2 δισ. ευρώ για έργα ύδρευσης και άρδευσης, με επιπλέον 500-700 εκατ. ευρώ για την Αττική.

Κοινωνία
Κοινωνία: Κιβωτός: Τεράστια ανατροπή που «δείχνει» σκευωρία – 4 τρόφιμοι ανακάλεσαν τις κατηγορίες για τον π. Αντώνιο λέγοντας ότι εξαπατήθηκαν από τρίτους!

Κιβωτός: Τεράστια ανατροπή που «δείχνει» σκευωρία – 4 τρόφιμοι ανακάλεσαν τις κατηγορίες για τον π. Αντώνιο λέγοντας ότι εξαπατήθηκαν από τρίτους!

Απίστευτο φιάσκο της δικαιοσύνης - Μηχανισμό σκευωρίας «δείχνουν» οι πρώην κατήγοροι - Έκθετη η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη δολοφονία χαρακτήρα του π. Αντωνίου

Κοινωνία
Κοινωνία: Περί ατομικής ευθύνης του ασθενούς

Περί ατομικής ευθύνης του ασθενούς

Ανατρέχοντας στα πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με την υπόθεση του 56χρονου αστυνομικού που κατέθεσε αγωγή γιατί ενημερώθηκε ένα χρόνο μετά από το χειρουργείο του στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ότι έχει καρκίνο

Κοινωνία
Κοινωνία: «Κεραυνοί» Καρυστιανού για ΝΔ και αντιπολίτευση: «Ντροπή για την κυβέρνηση και τα πολύτιμα δεκανίκια της»

«Κεραυνοί» Καρυστιανού για ΝΔ και αντιπολίτευση: «Ντροπή για την κυβέρνηση και τα πολύτιμα δεκανίκια της»

«Τελείωσε η παράσταση ή θα σας δούμε στα κανάλια να μιλάτε ξανά για δικαίωση των νεκρών;» έγραψε η Μ.Καρυστιανού για τα κόμματα της αντιπολίτευσης που δεν στήριξαν την πρόταση των συγγενών

Κοινωνία