ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οπαδική βία – Τραυματισμός αστυνομικού: Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου – Για να ξανασυσκεφθούν όσα συσκέφθηκαν μετά τον Άλκη και τον Μιχάλη;

Σάββατο πρωί η σύσκεψη - Κατόπιν εορτής κινητοποιείται πάλι η κυβέρνηση, μετά από άλλο ένα αιματηρό περιστατικό που δείχνει ότι δεν άλλαξε τίποτα παρά τις υποσχέσεις Μητσοτάκη
Οπαδική βία – Τραυματισμός αστυνομικού: Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου – Για να ξανασυσκεφθούν όσα συσκέφθηκαν μετά τον Άλκη και τον Μιχάλη;

Οπαδική βία: Για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός βρίσκεται βαριά εκτεθειμένος και κινητοποιείται πολύ αργά κατόπιν ενός τραγικού περιστατικού, για πει ξανά στον λαό ότι κυνηγά τη… «σκιά» της οπαδικής βίας. Μιας κοινωνικής μάστιγας που ο πρωθυπουργός όλο υπόσχεται ότι θα εξυγιάνει, και όλο την αφήνει να επωάζει νέα εγκλήματα.

Ο σοβαρός τραυματισμός του αστυνομικού στο Ρέντη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» όπου διεξαγόταν ο αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, είναι ακόμα μια ματωμένη σελίδα στο «κεφάλαιο» της οπαδικής βίας που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία, και η κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνεται ανίκανη να αντιμετωπίσει.

Μόλις 4 μήνες έχουν περάσει από τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, όπου ξέσπασε ένα μακελειό κάτω από τη «μύτη» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με αλλοδαπούς μαχαιροβγάλτες που ήρθαν για «τουρισμό» βίας στην Ελλάδα, αλλά και ημεδαπούς χούλιγκανς που αποτελούν το κυρίως απόστημα που μολύνει τον αθλητισμό.

Μετά από εκείνη την τραγωδία και αφού είχε συναντηθεί με τους προέδρους των «big 4», ο Κυριάκος Μητσοτάκης με στόμφο ανακοίνωσε κάποια δήθεν «σκληρά» μέτρα κατά της οπαδικής βίας, τα οποία τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν ψηφισμένα… προ ενάμισι έτους μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, αλλά δεν εφαρμόστηκαν ποτέ.

Εκ των πραγμάτων, αποδεικνύεται ότι τίποτα απολύτως δεν άλλαξε και ο πρωθυπουργός συνεχίζει να στρουθοκαμηλίζει μπροστά στον ακατάπαυστο πόλεμο της οπαδικής βίας. Ο χουλιγκανισμός συνεχίζει να θερίζει ζωές και να στέλνει ανθρώπους στην εντατική. Κούφιες υποσχέσεις μετά τον Άλκη, κούφιες υποσχέσεις μετά τον Μιχάλη, κούφιες υποσχέσεις ετοιμάζονται να δώσουν και τώρα που ο 31χρονος αστυνομικός δίνει μάχη για τη ζωή του.

Ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε ότι το πρωί του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση των βίαιων φαινομένων στον αθλητισμό. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης και αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης. Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη θα παρευρεθούν οι  Σταύρος Παπασταύρου, Ακης Σκέρτσος και Γιάννης Μπρατάκος.

Άραγε τι θα πει στον κόσμο αυτήν την φορά ο πρωθυπουργός; Ότι θα εφαρμόσει τα μέτρα που ανακοίνωσε άλλες 2 φορές και τα… ξέχασε; Ότι το φαινόμενο της βίας είναι… διεθνές και δεν πρέπει να επικεντρώνεται στα της Ελλάδας, για να μη χαλάει το πρωθυπουργικό… image; Για τη δολοφονία του Μιχάλη, η κυβέρνηση για να αποτινάξει τις ευθύνες, τα «φόρτωσε» όλα στην ΕΛ.ΑΣ. Τώρα που χαροπαλεύει ένας αστυνομικός, πού θα το «φορτώσουν»;

Δυστυχώς είναι πολύ πιθανό να περιοριστεί για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός σε ένα επικοινωνιακό γαϊτανάκι εντυπωσιασμών, χωρίς να θιχτούν για άλλη μια φορά οι πραγματικοί υπαίτιοι για το χάλι του αθλητισμού στη χώρα. Για να υπάρξει εξυγίανση πρέπει όλο το σύστημα να «ξηλωθεί» και να μπει «λουκέτο» παντού, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο.

Αντί κάποιοι να «σπάνε αυγά», προτιμούν να σηκώνουν για λίγο τον τόνο και μετά να «κάθονται στα αυγά τους», γιατί τα διαπλεκόμενα συμφέροντα μεταξύ πολιτικής και αθλητισμού, δεν… ξεμπλέκονται με τίποτα…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οπαδική βία – Τραυματισμός αστυνομικού: Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου – Για να ξανασυσκεφθούν όσα συσκέφθηκαν μετά τον Άλκη και τον Μιχάλη;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.