ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΠΕΚΑ: Τι ώρα μπαίνει το επίδομα ενοικίου στέγασης Ιουνίου 2020

Ξεκινά από σήμερα η πληρωμή του επιδόματος ενοικίου στέγασης Ιουνίου 2020. Η πληρωμή της δόσης από τον ΟΠΕΚΑ αφορά τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν μέχρι και τον Μάιο 2020. Συγκεκριμένα: Η πληρωμή στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2020, προκειμένου...
ΟΠΕΚΑ: Τι ώρα μπαίνει το επίδομα ενοικίου στέγασης Ιουνίου 2020

Ξεκινά από σήμερα η πληρωμή του επιδόματος ενοικίου στέγασης Ιουνίου 2020.

Η πληρωμή της δόσης από τον ΟΠΕΚΑ αφορά τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν μέχρι και τον Μάιο 2020.

Συγκεκριμένα:

Η πληρωμή στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2020, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής, σύμφωνα με την κυα του επιδόματος ενοικίου (στέγασης)

Η πληρωμή μηνός Ιουνίου 2020 στους δικαιούχους (όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 31 Μαΐου 2020 και έχει εγκριθεί) του Επιδόματος Ενοικίου Στέγασης θα γίνει την τελευταία εργάσιμη του Ιουνίου 2020 δηλαδή την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απαγωγή 10χρονης: Ο πρώην σύζυγος της 33χρονης καταθέτει μήνυση! (vid)

Η πίστωση των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνει από την προηγούμενη ημέρα Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 τις απογευματινές έως βραδυνές ώρες, οπότε θα είναι διαθέσιμα από τα ΑΤΜ.

Τι ώρα μπαίνει το επίδομα ενοικίου στέγασης Ιουνίου 2020 ΟΠΕΚΑ

Εντολή στην τράπεζα για την πληρωμή των επιδομάτων δίνεται συνήθως μια ημέρα πριν την ημερομηνία που ανακοινώνεται.

Εάν για παράδειγμα το επίδομα καταβληθεί στις 30 του μήνα, η κατάθεση γίνεται μια ημέρα νωρίτερα.

Ακολούθως, οι τράπεζες από την πλευρά τους προχωρούν στον σχετικό έλεγχο και συνήθως μετά τιε 4 το μεσημέρι τα χρήματα μπαίνουν στον λογαριασμό. Η ακριβής ώρα εξαρτάται από την τράπεζα.

Όπως συμβαίνει συνήθως συντάξεις και επιδόματα είναι διαθέσιμα στα ΑΤΜ από το απόγευμα της προηγούμενης εργάσιμης ημέρας.

Συνεπώς εάν συντάξεις και επιδόματα καταβάλλονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς Παρασκευή, είναι στα ΑΤΜ Πέμπτη απόγευμα.

Αν καταβάλλονται Δευτέρα, εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς την προηγούμενη εργάσιμη, δηλαδή την Παρασκευή.

Οι δικαιούχοι επιδομάτων μπορούν να κάνουν αναλήψεις από τα ΑΤΜ μια ημέρα πριν.

Το πρωί της επόμενης είναι διαθέσιμα τα χρήματα και για αναλήψεις από τις τράπεζες.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΟΠΕΚΑ: Τι ώρα μπαίνει το επίδομα ενοικίου στέγασης Ιουνίου 2020», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.