ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ωράριο – Μεγάλη Παρασκευή: Έτσι θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή έχει προτείνει συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας.
Ωράριο – Μεγάλη Παρασκευή: Έτσι θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

Μεγάλη Παρασκευή: Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή έχει προτείνει συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας.

Αναφορικά με τη Μεγάλη Παρασκευή, τα σούπερ μάρκετ έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν από τις 09:00 και να παραμείνουν ανοικτά μέχρι τις 19:00.

Το υπόλοιπο λιανεμπόριο θα μπορεί να λειτουργήσει, προαιρετικά, από τις 13:00 μέχρι τις 19:00.

Η σχετική ενημέρωση προέρχεται από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η Γ.Γ. «ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις ότι το ωράριο λειτουργίας που αναφέρεται στην υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.26380/23-4-2021 κοινή υπουργική απόφαση ΦΕΚ (Β1682) εφαρμόζεται μόνο στις υπεραγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ).

Τα λοιπά καταστήματα τροφίμων του σημείου 22 του πίνακα της παρ.1Β του άρθρου 1 της ως άνω ΚΥΑ, εξαιρούνται από εν λόγω πλαίσιο».

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι λόγω των υγειονομικών συνθηκών, η λειτουργία των καταστημάτων, καθώς και το ωράριο, μπορούν να διαφοροποιηθούν εκτάκτως, σύμφωνα με επικείμενες αποφάσεις της Κυβέρνησης.

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου 2021 μετατέθηκε για την Τρίτη 4 Μαΐου 2021.

Από την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021, επανέρχεται το ωράριο που ακολουθείται από τα καταστήματα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ωράριο – Μεγάλη Παρασκευή: Έτσι θα λειτουργήσουν τα καταστήματα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.