ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οργή λαού στις Σέρρες για τα Τέμπη: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της νέας υποψηφιότητας Καραμανλή

Οργισμένη διαμαρτυρία των συγγενών των θυμάτων άλλα και απλών πολιτών στις Σέρρες - Ξέσπασμα για την προκλητική υποψηφιότητα Καραμανλή
Οργή λαού στις Σέρρες για τα Τέμπη: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της νέας υποψηφιότητας Καραμανλή

Σέρρες: Μπορεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να προσπαθεί με όλους τους τρόπους να υποβιβάσει το έγκλημα στα Τέμπη και να το «σβήσει» από τη μνήμη του λαού, όμως οι πολίτες των Σερρών φρόντισαν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα πως τίποτα δεν πρόκειται να ξεχαστεί μέχρι να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη.

Χιλιάδες οργισμένοι πολίτες των Σερρών, μεταξύ των οποίων συγγενείς και φίλοι των 57 νεκρών του εγκλήματος των Τεμπών, κατέκλυσαν την Κυριακή τους δρόμους της πόλης για να διαμαρτυρηθούν και να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην προκλητική υποψηφιότητα του Κώστα Αχ. Καραμανλή, ο οποίος συμμετέχει κανονικά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Είχε προηγηθεί γενικό προσκλητήριο του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών προς όλους τους πολίτες για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον πεζόδρομο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ερμού, στο κέντρο των Σερρών, προκειμένου να υψώσουν τη φωνή τους ενάντια στην προσπάθεια να «κουκουλωθεί» το έγκλημα των Τεμπών. Ο σύλλογος χαρακτήριζε «προκλητική» την υποψηφιότητα Καραμανλή στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, ενώ στη διαδήλωση έδωσαν δυναμικό «παρών» εκπρόσωποι φορέων της πόλης και πολίτες, οι οποίοι στη συνέχεια έκαναν πορεία στο κέντρο των Σερρών.

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών είναι εκείνος που λίγες μέρες πριν από το έγκλημα στα Τέμπη, διαβεβαίωνε στη Βουλή πως «διασφαλίζει την ασφάλεια» των πολιτών στον σιδηρόδρομο και στη συνέχεια παραιτήθηκε υπό το βάρος των ευθυνών του, για να αποδειχθεί στη συνέχεια πως η δήθεν «γενναία» παραίτηση δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια στημένη παράσταση.

Και ενώ η πολιτική σταδιοδρομία του απέδειξε μετά τα Τέμπη πως ήταν ένας οικτρά αποτυχημένος και άκρως επικίνδυνος πολιτικός για το συμφέρον του πολίτη, παρόλα αυτά η Νέα Δημοκρατία του έτεινε και πάλι χείρα βοηθείας και τον καλωσόρισε στα ψηφοδέλτια της (σαν να ήταν… πετυχημένο το έργο που άφησε πίσω του), ενώ και ο ίδιος δεν έχει την πολιτική τσίπα να μείνει εκτός πολιτικής σκηνής.

Αντιθέτως, όλο αυτό το διάστημα ο Κώστας Αχ. Καραμανλής πραγματοποιεί την προεκλογική του εκστρατεία απτόητος, ανέμελος και χαμογελαστός, έχοντας στο πλευρό του επιφανείς ανθρώπους του νομού Σερρών. Μια εικόνα που οπωσδήποτε προκαλεί το αίσθημα των δεκάδων οικογενειών που θρηνούν τους ανθρώπους τους, και σήμερα βλέπουν τον άνθρωπο που με δική του ευθύνη το σιδηροδρομικό δίκτυο μετετράπη σε μια τριτοκοσμική «καρμανιόλα», να πολιτεύεται σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Ακόμα μεγαλύτερη αγανάκτηση δημιουργεί στον διαμαρτυρόμενο κόσμο το γεγονός ότι τον τελευταίο μήνα έχει πέσει «σιγή ασυρμάτου» στα συστημικά ΜΜΕ, με την υπόθεση των Τεμπών να έχει «θαφτεί» και να μην αναφέρεται παρά σπάνια.

Όσοι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο των Σερρών απαίτησαν την παραπομπή σε δίκη για κακούργημα και την παραδειγματική τιμωρία όλων όσων εμπλέκονται στο έγκλημα, ώστε να σταλεί το μήνυμα ότι «κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές των αθώων Ελλήνων πολιτών», ενώ ξεκάθαρα ζητούν να «μαυριστεί» στις επερχόμενες εκλογές ο πρώην υπουργός Μεταφορών.

Ένα από τα οργισμένα συνθήματα που ακουγόταν κάτω από το γραφείο του Κ. Καραμανλή και επαναλαμβανόταν στους δρόμους της πόλης ήταν το «Μαύρο-μαύρο στον Καραμανλή, αυτό που του αξίζει είναι η φυλακή».

Οργισμένη διαμαρτυρία των συγγενών των θυμάτων άλλα και απλών πολιτών στις Σέρρες - Ξέσπασμα για την προκλητική υποψηφιότητα Καραμανλή.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οργή λαού στις Σέρρες για τα Τέμπη: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της νέας υποψηφιότητας Καραμανλή», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.