ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οργισμένοι οι κάτοικοι του Έβρου με την κοροϊδία της κυβέρνησης και την επέκταση του ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου!

Βράζει από αγανάκτηση ο Έβρος με την κοροϊδία του Νότη Μηταράκη, ο οποίους μιλούσε τόσους μήνες για... αναβάθμιση του ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου και όμως εχθές ξεκίνησαν έργα κανονικής επέκτασης!
Οργισμένοι οι κάτοικοι του Έβρου με την κοροϊδία της κυβέρνησης και την επέκταση του ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου!

Αδιανόητα είναι τα όσα συμβαίνουν από χθες στον Βόρειο Έβρο και αποσιωπούνται από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, αφού η κυβέρνηση παρά τα ψεύδη περί… «αναβάθμισης» του ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου, προχωρά κανονικά σε μια μεγάλη επέκταση της ήδη υπάρχουσας δομής λαθρομεταναστών.

Ο Νότης Μηταράκης συνεχίζει πιστά το αντεθνικό σχέδιο να καθιερωθεί μια κανονική «ισλαμούπολη» μερικά χιλιόμετρα μακριά από το πιο ευαίσθητο χερσαίο σύνορο της Ελλάδας.

Ξεκίνησαν τα έργα για επέκταση του ΚΥΤ – ΠΡΟΚΕΚΑ

Παρά τις έντονες αντιδράσεις των συλλογικών οργάνων άλλα και των κατοίκων του Έβρου για το μεγάλωμα της δομής, εχθές το πρωί έφτασαν έξω από τον χώρο του ΚΥΤ – ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου βαρέα οχήματα με υλικά, ώστε να ξεκινήσει η επέκταση και να δημιουργηθούν χώροι που θα φιλοξενούν περισσότερα από 1500 άτομα.

Μάλιστα τα έργα ξεκίνησαν με την… προστασία αστυνομικών δυνάμεων, και χθες είχαμε δημιουργία επεισοδίου, αφού ο Πρόεδρος Φυλακίου Χρήστος Τυρμπάκης βρέθηκε στην περιοχή προκειμένου να αντιδράσει με καθιστική διαμαρτυρία για όσα γίνονται, και συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ορεστιάδας. Οι αστυνομικοί πήραν τον κ. Τυρμπάκη σηκωτό, με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει από την ένταση της στιγμής, και να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας.

Οι κάτοικοι του Έβρου αντιμετωπίζουν έναν απίστευτο εμπαιγμό, αφού μέχρι πριν λίγο καιρό τα κυβερνητικά στελέχη μιλούσαν για αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων δομών του ΚΥΤ – ΠΡΟΚΕΚΑ, και τελικά βλέπουν να καταφθάνουν νταλίκες και μπουλντόζες παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, προκειμένου να κατασκευαστεί νέα δομή σε παρακείμενη έκταση 33,7 στρεμμάτων!

Βλέπουμε αστυνομικούς να λειτουργούν ως πραιτωριανοί μιας κυβέρνησης που δείχνει εγκληματική αδιαφορία για την εθνική ασφάλεια της χώρας, επιλέγοντας να καθιερώσει μια υπέρ – δομή που αποτελεί πραγματική ωρολογιακή βόμβα δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα! Αντί να προστατεύεται ο πολίτης του Έβρου από αστυνομία και κράτος, προστατεύεται ένα παράλογο σχέδιο που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε εθνική αυτοκτονία.

Τα όσα μεθοδεύει η κυβέρνηση οδηγούν μοιραία σε σταδιακή πληθυσμιακή αλλοίωση, περισσότερους κινδύνους για την ασφάλεια των Εβριτών, υποβάθμιση της περιοχής και σίγουρα αποτελούν ανέλπιστα δώρα στον τουρκικό επεκτατισμό. Είναι απολύτως δίκαιη η οργή και η αγανάκτηση των ακριτών που βλέπουν τον τόπο τους να καταστρέφεται, επειδή η κυβέρνηση δεσμεύτηκε στους Ευρωπαίους εταίρους να κάνει τα Ελληνικά σύνορα, αποθήκες ψυχών. Αυτός ο παραλογισμός πρέπει να σταματήσει άμεσα.

 

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οργισμένοι οι κάτοικοι του Έβρου με την κοροϊδία της κυβέρνησης και την επέκταση του ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.