ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οργισμένοι κάτοικοι στην Εύβοια: «Είχαν αποφασίσει να σβήσει η φωτιά στο Αιγαίο – Αυτό είναι το επιτελικό κράτος του Κ. Μητσοτάκη»

Οι κάτοικοι της Εύβοιας δεν μπορούν να συγκρατήσουν τη δικαιολογημένη οργή τους, μετά από τέσσερις μέρες ολικής καταστροφής στη Βόρεια Εύβοια.
Οργισμένοι κάτοικοι στην Εύβοια: «Είχαν αποφασίσει να σβήσει η φωτιά στο Αιγαίο – Αυτό είναι το επιτελικό κράτος του Κ. Μητσοτάκη»

Φωτιά – Εύβοια: Οι κάτοικοι της Εύβοιας δεν μπορούν να συγκρατήσουν τη δικαιολογημένη οργή τους, μετά από τέσσερις μέρες ολικής καταστροφής στη Βόρεια Εύβοια. Το επιτελικό κράτος τελεί υπό πλήρη διάλυση και αποδεικνύεται ανίκανο να προστατεύσει τις περιουσίες των Ελλήνων φορολογούμενων και τον φυσικό πλούτο της χώρας.

Σε αυτή τη βιβλική καταστροφή για το νησί, έχουν ήδη γίνει στάχτη 250.000 στρέμματα, αφού η πύρινη λαίλαπα διέσχισε ολόκληρη την Εύβοια, ξεκινώντας από τον Ευβοϊκό κόλπο και φτάνοντας μέχρι το Αιγαίο Πέλαγος!

Ένας πολίτης που έδωσε μάχη με τις φλόγες για να σώσει ότι μπορεί από το χωριό του, ξέσπασε στην κάμερα του Alpha κατά της κρατικής ανευθυνότητας:

 «Είχαν αποφασίσει οι κύριοι, η φωτιά να σβήσει στο Αιγαίο. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια. Ούτε αεροπλάνα πετάνε, ούτε πυροσβεστικά υπάρχουν. Τώρα σε ένα ολόκληρο χωριό που απειλείται να καεί, έχουν στείλει ένα πυροσβεστικό από το πρωί. Το βράδυ όλα τα χωριά από πάνω είχαν καμένα σπίτια, κάηκαν οι περιουσίες των ανθρώπων και εμείς εδώ τώρα προσπαθούμε να σώσουμε τους ελαιώνες και τα ελικόπτερα και τα αεροπλάνα δεν είναι πουθενά. Μας παράτησαν αβοήθητους οι κύριοι της περιφέρειας και της Πολιτικής Προστασίας στις 4 το πρωί. Αυτό είναι το επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη. Εμείς οι κάτοικοι μείναμε στο χωριό να το σώσουμε».

Δυστυχώς η πικρή αλήθεια είναι αυτή. Πως η κατάσταση έχει φτάσει στο «ο σώζων εαυτόν σωθήτω» και η πολιτεία δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλεια κανενός πολίτη αυτές τις μέρες, αφού δείχνει να έχει χάσει κάθε δυνατότητα για έλεγχο αυτών των καταστροφών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμμέσως πλην σαφώς παραδέχθηκε στο χθεσινό του διάγγελμα πως δεν είναι εφικτό να σώσει περιουσίες.

Οι δραματικές διασώσεις που έγιναν χθες στην Αγία Άννα με δεκάδες άτομα να μεταφέρονται με ιδιωτικά ταχύπλοα και καΐκια, επιβεβαιώνουν πως αυτή η χώρα έχει αφεθεί πλέον στο έλεος της και έχουν απομείνει μόνο οι πολίτες, με τις λιγοστές δυνάμεις της πυροσβεστικής, να πολεμούν με τα πύρινα θηρία.

Η οργή των πολιτών είναι τεράστια γι’ αυτά που συμβαίνουν και καλό θα είναι τα κανάλια να ξεκινήσουν να δίνουν πολύ πιο συχνά βήμα σε αυτές τις φωνές και όχι να προσπαθούν να… μπαλώσουν τις εξοργισμένες δηλώσεις, μη τυχόν και… δυσαρεστηθεί το Μαξίμου.

Ο λαός στον οποίο απευθύνονται τα ΜΜΕ, υποφέρει και στενάζει από τις ανείπωτες καταστροφές των πυρκαγιών, ενώ το κράτος είναι απόν. Είναι η σειρά των πολιτών να μιλήσουν και να ακουστούν όσα έχουν να πουν.

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οργισμένοι κάτοικοι στην Εύβοια: «Είχαν αποφασίσει να σβήσει η φωτιά στο Αιγαίο – Αυτό είναι το επιτελικό κράτος του Κ. Μητσοτάκη»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.