ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οριστικά επιστρέφουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί και ο εμμονικός Πλεύρης τους ετοιμάζει «καψόνι» – Τι θα ισχύσει

Οι υγειονομικοί επιστρέφουν νικητές για να δώσουν ανάσα ζωής στο ΕΣΥ, όμως η κυβέρνηση συνεχίζει να τους τιμωρεί με παράλογα μέτρα
Οριστικά επιστρέφουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί και ο εμμονικός Πλεύρης τους ετοιμάζει «καψόνι» – Τι θα ισχύσει

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Μετά από 16 ολόκληρους μήνες, το εκδικητικό βασανιστήριο που υπέβαλλε η κυβέρνηση σε χιλιάδες υγειονομικούς και τις οικογένειες τους, λαμβάνει και επίσημα τέλος.

Οι δίκαιοι αγώνες τόσων μηνών δικαιώνονται και οι υγειονομικοί λαμβάνουν το ηθικό «παράσημο» πως δεν υπέκυψαν στους ανήθικους εκβιασμούς της κυβέρνησης που λειτούργησαν πέρα από κάθε λογική. Θυμόμαστε για πολλούς μήνες πως ο Θάνος Πλεύρης απειλούσε επανειλημμένως τους υγειονομικούς πως αν δεν υποκύψουν στον εξαναγκασμό θα τεθούν εκτός ΕΣΥ. Οι απάνθρωπες απειλές του Θάνου Πλεύρη διαψεύδονται πανηγυρικά και τελικά οι υγειονομικοί επιστρέφουν στο ΕΣΥ σαν νικητές εναντίον της παράνοιας και της απολυταρχικής νοοτροπίας.

Την Τετάρτη (14/12) ορίστηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο σύστημα υγείας, το οποίο αποφασίστηκε από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και δόθηκε ως εισήγηση στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά μόνο τους διοικητικούς υπαλλήλους (857)  και  τους νοσηλευτές (1.100) και όχι τους 243 γιατρούς, για τους οποίους θα υπάρξουν και άλλες συνεδριάσεις για να καθοριστεί το πώς θα εργάζονται όταν επιστρέψουν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι 1.957 υγειονομικοί από 1η Ιανουαρίου που θα επιστρέψουν στις θέσεις τους, θα υποχρεούνται να προσκομίζουν αρνητικό rapid test για κορωνοϊό δύο φορές την εβδομάδα με δική τους χρέωση. Επιπλέον, θα είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν μάσκα προστασίας KN95.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση που ηττήθηκε από την συντριπτική απόφαση του ΣτΕ που άφησε έκθετες τις αντισυνταγματικές αυθαιρεσίες του Θάνου Πλεύρη, επιχειρεί να μεταβάλλει το πολύμηνο βασανιστήριο των υγειονομικών σε καψόνι στον χώρο εργασίας. Σε μια φυσιολογική πραγματικότητα, ο υπουργός Υγείας θα χαιρόταν που δύο χιλιάδες «ετοιμοπόλεμοι» υγειονομικοί θα δώσουν ανάσα ζωής στο καταρρέον σύστημα υγείας. Στην ζοφερή πραγματικότητα που ζούμε, ο Θάνος Πλεύρης βλέπει αυτήν την σημαντικότατη ενίσχυση του ΕΣΥ σαν «ήττα για την δημόσια υγεία», διότι ταπεινώθηκε η σοβινιστική του στάση απέναντι στους υγειονομικούς.

Παρότι έχει αποδειχθεί πέρα από κάθε αμφιβολία πως και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν εξίσου και παρότι όλοι οι σοβαροί επιστήμονες θεωρούν πως τα test έχουν νόημα να γίνονται μόνο από άπαντες τους υγειονομικούς (και όχι μόνο τους ανεμβολίαστους), η κυβέρνηση επιμένει στην αγαπημένη της τακτική του οικονομικού bullying και επιβάλλει διπλό εβδομαδιαίο χαράτσι σε ανθρώπους που έχουν να πληρωθούν 16 μήνες. Βέβαια δεν υπήρξε ποτέ πολιτικό φιλότιμο, για να βρεθεί τώρα.

Ακόμα και στο ακραίο απολυταρχικό καθεστώς της Κίνας αλλάζει η πολιτική αντιμετώπισης της Covid και πλέον θεωρείται εφάμιλλη με τον ιό της κοινής γρίπης, άλλα ο Θάνος Πλεύρης συνεχίζει να προσποιείται πως με το να καταπιέζει και να εξουθενώνει τους υγειονομικούς, σκοτώνει το… θηρίο του κορωνοϊού.

Μένει να δούμε το τι θα αποφασιστεί και για τους γιατρούς που θα επιστρέψουν και αν το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει σε πρακτικές που θυμίζουν «μαύρα» καθεστώτα, όπου θα γίνεται εμφανής διάκριση μεταξύ ανεμβολίαστων και εμβολιασμένων γιατρών μέσα στον χώρο εργασίας…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οριστικά επιστρέφουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί και ο εμμονικός Πλεύρης τους ετοιμάζει «καψόνι» – Τι θα ισχύσει», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.