ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όσο εμείς ακούμε παραμύθια για «οικοδόμηση εμπιστοσύνης», οι Τουρκοκύπριοι εισβάλλουν με μπουλντόζες στη νεκρή ζώνη της Κύπρου!

Αποθρασύνεται η Τουρκία σε όλα τα μέτωπα - Εξοργιστική πρόκληση από τους Τουρκοκύπριους, ενώ Αθήνα, Λευκωσία και ΕΕ αρκούνται στις... καταδίκες
Όσο εμείς ακούμε παραμύθια για «οικοδόμηση εμπιστοσύνης», οι Τουρκοκύπριοι εισβάλλουν με μπουλντόζες στη νεκρή ζώνη της Κύπρου!

Όσο η ελληνική κυβέρνηση παραμυθιάζει την κοινή γνώμη για δήθεν «αναθέρμανση» των ελληνοτουρκικών σχέσεων και μέτρα… «οικοδόμησης της εμπιστοσύνης», οι Τούρκοι και συγκεκριμένα οι Τουρκοκύπριοι ξεκίνησαν την… ανοικοδόμηση της κατεχόμενης Κύπρου!

Αδιανόητα επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Παρασκευής στη νεκρή ζώνη, κοντά στην Πύλα, ανάμεσα σε Τουρκοκύπριους και άνδρες των Ηνωμένων Εθνών, με το ψευδοκράτος να προχωρά σε παράνομες εργασίες στην περιοχή, για την κατασκευή δρόμου που συνδέει την Πύλα, ένα χωριό που βρίσκεται εντός της πράσινης γραμμής, με το χωριό Άρσος.

Εκεί δημιουργήθηκε ένταση, με ομάδες Τουρκοκυπρίων να επιτίθενται σωματικά εναντίον κάποιων ανδρών της UNFICYP και με μπουλντόζες να παρασέρνουν και να προκαλούν ζημιές σε οχήματα της ειρηνευτικής δύναμης!

Τα έκτροπα των Τουρκοκυπρίων, αλλά και το εκρηκτικό κλίμα που δημιουργείται στην περιοχή, ξυπνά μνήμες από τα εγκλήματα που διέπραξαν στην ουδέτερη ζώνη εναντίον των Κύπριων αγωνιστών Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, με τους κυανόκρανους – τότε – να μένουν απλοί παρατηρητές μπροστά στην μανία των Τούρκων.

Οι σημερινές παρανομίες των Τουρκοκυπρίων καταδικάστηκαν από τη Λευκωσία, την Αθήνα, την ΕΕ και την UNFICYP, ωστόσο δεν μπορεί να μην σημειώσει κανείς την υποκρισία της ελληνικής κυβέρνησης που από τη μία επενδύει στον δήθεν «κατευνασμό» της Τουρκίας προμηνύοντας αδιανόητες «υποχωρήσεις», και από την άλλη οι Τούρκοι προχωρούν ακάθεκτοι τα επεκτατικά εγκλήματά τους.

Το ίδιο ισχύει και για την φιλοτουρκική προπαγάνδα που επιστρατεύεται στην Κύπρο, με το ντροπιαστικό αφήγημα των δήθεν Τουρκοκύπριων «αδερφών» που αναπαράγεται από κύκλους της πολιτικής σκηνής στη Μεγαλόνησο που επενδύουν σε έναν άθλιο ενδοτισμό. Θα έχει ενδιαφέρον να δώσουν απαντήσεις στον Κυπριακό λαό όλοι αυτοί, τώρα που τα «αδέρφια» τους δείχνουν το πραγματικό πρόσωπό τους.

Το να αρκεστούν σε μερικές ανέξοδες καταδίκες, η Αθήνα, η Λευκωσία και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν σημαίνει απολύτως τίποτα για τους Τουρκοκύπριους και τους Τούρκους που δεν ιδρώνει το αυτί τους από αυτά. Εάν δεν πάψει το πολιτικό «ξέπλυμα» που γίνεται από τη Δύση στην Τουρκία, με το να επιδεικνύει επιλεκτική αλληλεγγύη στην Ουκρανία και να κάνει τα στραβά μάτια για την κατοχή της Κύπρου, τότε οι Τουρκοκύπριοι δεν πρόκειται να σταματήσουν να παίρνουν «αέρα»…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Όσο εμείς ακούμε παραμύθια για «οικοδόμηση εμπιστοσύνης», οι Τουρκοκύπριοι εισβάλλουν με μπουλντόζες στη νεκρή ζώνη της Κύπρου!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.