ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όταν η Ελλάδα πήγε στη Eurovision με ποντιακά! (vid)

Ημέρα μνήμης σήμερα για ολόκληρο τον ελληνισμό, που πενθεί για τη γενοκτονία των Ποντίων πριν από 101 χρόνια. Η διάλεκτος της περιοχής, τα ποντιακά, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής γλώσσας καθώς παραμένει μια «ζωντανή» γλώσσα. Μάλιστα δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως πριν από λίγα χρόνια η Ελλάδα είχε εκπροσωπηθεί και στην Eurovision με τραγούδι...
Όταν η Ελλάδα πήγε στη Eurovision με ποντιακά! (vid)

Ημέρα μνήμης σήμερα για ολόκληρο τον ελληνισμό, που πενθεί για τη γενοκτονία των Ποντίων πριν από 101 χρόνια.

Η διάλεκτος της περιοχής, τα ποντιακά, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής γλώσσας καθώς παραμένει μια «ζωντανή» γλώσσα.

Μάλιστα δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως πριν από λίγα χρόνια η Ελλάδα είχε εκπροσωπηθεί και στην Eurovision με τραγούδι στα ποντιακά. Συγκεκριμένα το «Utopian Land» ήταν το ελληνικό τραγούδι που είχε πάει στη Στοκχόλμη για τη Eurovision 2016.

Το συγκρότημα Argo έκανε να ακουστεί η ποντιακή λύρα αλλά και η γλώσσα σε όλη την Ευρώπη μέσα από τον δημοφιλή διαγωνισμό τραγουδιού.

Διαβάστε εδώ τους στίχους

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Όταν η Ελλάδα πήγε στη Eurovision με ποντιακά! (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Βασιλείου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.