ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ουκρανία: 40.000 προσκυνητές περπάτησαν 260 χιλιόμετρα για την Κοίμηση της Θεοτόκου

Μετά από 7 ημέρες και 260 χιλιόμετρα οι 40.000 προσκυνητές έφτασαν στην Λαύρα Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Ποτσάεφ της Ουκρανίας για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Ουκρανία: 40.000 προσκυνητές περπάτησαν 260 χιλιόμετρα για την Κοίμηση της Θεοτόκου

Στη δυτική Ουκρανία γύρω στους 40 χιλιάδες πιστούς της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας ξεκίνησαν επταήμερο προσκύνημα από την πόλη Κάμενετς-Ποντόλσκι με προορισμό την Λαύρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Ποτσάεφ.

Η Λαύρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Ποτσάεφ είναι ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα του ορθόδοξου κόσμου και η δεύτερη σημαντικότερη Μονή της Ουκρανίας, μετά τη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου.

Βρίσκεται σε υψόμετρο 75 μ., μέσα σ’ ένα μεγαλειώδες τοπίο και περιβάλλεται από την πόλη Νόβι Ποτσάεφ.

Επίσης στην Λαύρα βρίσκεται η θαυματουργική Εικόνα της Θεοτόκου του Ποτσάεφ, ενώ στο Μοναστήρι εγκαταβιούν πάνω απο 200 μοναχοί και δόκιμοι.

Κατά τη μακραίωνη παράδοση, οι Ορθόδοξοι χριστιανοί από το Κάμενετς-Ποντόλσκι, περπατούν 250 χιλιόμετρα για να συμμετάσχουν στο πανηγύρι της Ιεράς Μονής.

Κάτι ανάλογο συνέβη και φέτος με την μεγαλειώδη πομπή να αποτελείται από περίπου 40 χιλιάδες πιστούς.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός Εμβόλια: Ταφόπλακα του αθλητισμού και των ακαδημιών το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο

Big Brother: Η Ανχελίτα «τρέλανε» τους πάντες

Αφγανιστάν: Ο τελευταίος Αμερικανός στρατιώτης που έφυγε από την Καμπούλ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ουκρανία: 40.000 προσκυνητές περπάτησαν 260 χιλιόμετρα για την Κοίμηση της Θεοτόκου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.