ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ούτε από 28η Οκτωβρίου δεν χαμπαριάζει ο Θ. Βασιλακόπουλος: Σήμερα τα έβαλε… με τους επιχειρηματίες εστίασης!

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ακόμα και στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, βρήκε την ώρα και τη στιγμή να τα βάλει με τους... εστιάτορες επειδή - όπως λέει - δεν κάνουν ελέγχους στα μαγαζιά τους!
Ούτε από 28η Οκτωβρίου δεν χαμπαριάζει ο Θ. Βασιλακόπουλος: Σήμερα τα έβαλε… με τους επιχειρηματίες εστίασης!

Τον «ασταμάτητο» φαίνεται πως έχει ο γνωστός τρομο – ειδικός Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, αφού δεν τον εμπόδισε ούτε η ιερή μέρα της 28ης Οκτωβρίου ώστε να σταματήσει να κινδυνολογεί και να κουνάει το δάχτυλο στους Έλληνες πολίτες.

Κάτι που μοιάζει αναμενόμενο, αφού δεν τον είχε σταματήσει ούτε το δράμα που είχαν περάσει οι κάτοικοι της Εύβοιας που έμπαιναν σε ferry – boat για να σωθούν από την πυρκαγιά που κατέκαψε τον τόπο τους. Ο κ. Βασιλακόπουλος τότε, είχε επιπλήξει τους πυρόπληκτους επειδή… συνωστίστηκαν στα ferry-boat και δεν φορούσαν μάσκες…

Σήμερα ο γνωστός από τα κανάλια πνευμονολόγος βρήκε νέο στόχο αφού τα έβαλε με τους… επιχειρηματίες εστίασης. Συγκεκριμένα ξεκίνησε προβλέποντας αύξηση των κρουσμάτων και «κατηγόρησε» την κοινωνία πως είναι χαλαρή:

«Η πρόβλεψη μου είναι ότι θα υπάρχει άνοδος, όμως χρειάζεται κοινή λογική. Όσο ο κόσμος δεν εμβολιάζεται και σαν κοινωνία είμαστε χαλαροί, τότε αποδεχόμαστε σαν κομμάτι της ζωής μας να χάνουμε 30 με 60 πολίτες της χώρας από κορονοϊό. Όλες οι μαζικές εκδηλώσεις έχουν κίνδυνο, απλά το κράτος και οι επίσημοι θεσμοί πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα με την αποφυγή εκδηλώσεων εκεί που είναι μεγάλο το ιικό φορτίο».

Τα έβαλε με την εστίαση…

Και στη συνέχεια ο πνευμονολόγος άφησε μια σοβαρή μομφή για τους επιχειρηματίες εστίασης, επικαλούμενος «προσωπική του εμπειρία»:

«Το πρόβλημα δεν είναι στις παρελάσεις, άλλα στο ότι δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την επιστήμη και τον εμβολιασμό. Όπου υπάρχει χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, ο κορονοϊός καλπάζει. Συνεισφέρει και η πλημμελής εφαρμογή των μέτρων. Από προσωπική εμπειρία, μόνο τα μισά καταστήματα εστίασης που έχω επισκεφθεί τις τελευταίες ημέρες κάνουν έλεγχο για εμβολιασμό».

Ο κ. Βασιλακόπουλος επιμένει να μην… βλέπει κανένα πρόβλημα στους Covid free χώρους που συνωστίζονται εμβολιασμένοι πολίτες οι οποίοι – πολλές φορές – δεν τηρούν τα μέτρα και μεταδίδουν κανονικότατα τον ιό. Ακόμα και η κα Παγώνη άλλα και η κα Λινού έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Όμως για τον κ. Βασιλακόπουλο η κυβέρνηση φαίνεται πως τα έχει κάνει όλα ολόσωστα και το μόνο πρόβλημα είναι πως δεν συμπεριφέρονται οι εστιάτορες σαν «αστυφύλακες». Δεν φτάνει που η εστίαση έχει υποφέρει τα πάνδεινα από τις επιλογές της κυβέρνησης με κλεισίματα, λουκέτα, συνεχείς αλλαγές κανονισμών και μείωση του πελατολογίου.

Τώρα κατά τον κ. Βασιλακόπουλο… φταίνε επειδή δεν χειρίζονται καλά το «μπαλάκι» που τους πέταξε η κυβέρνηση. Σε όλους και σε όλα ασκείται δριμεία κριτική από τον πνευμονολόγο, εκτός από τους βασικούς υπεύθυνους για το φιάσκο στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τέλος, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί για ακόμη μια φορά και στον εμβολιασμό των… παιδιών (τα οποία ελάχιστα κινδυνεύουν από τον ιό):

«Η λειτουργία των σχολείων έχει πάει αρκετά καλά με τα τεστ που γίνονται», είπε. «Δεν υπάρχει λόγος να χάνουμε την εκπαιδευτική διαδικασία. Το πιο σοβαρό που μπορούμε να κάνουμε είναι να εμβολιάσουμε τα παιδιά μας. O FDA ενέκρινε τη χορήγηση του εμβολίου στις ηλικίες 5 με 11 και σε λίγο διάστημα στις ΗΠΑ τα παιδιά θα είναι έτοιμα να κάνουν το εμβόλιο».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ούτε από 28η Οκτωβρίου δεν χαμπαριάζει ο Θ. Βασιλακόπουλος: Σήμερα τα έβαλε… με τους επιχειρηματίες εστίασης!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.