ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Δωρεάν έλεγχος από τα δημοτικά ιατρεία της Αθήνας

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Ο Δήμος Αθηναίων, προσφέρει δωρεάν εξέταση για τον HIV/AIDS, χωρίς ραντεβού, με άμεσο αποτέλεσμα σε 1 λεπτό, σε όλα τα δημοτικά ιατρεία της πρωτεύουσας.
Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Δωρεάν έλεγχος από τα δημοτικά ιατρεία της Αθήνας

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Ο Δήμος Αθηναίων, προσφέρει δωρεάν εξέταση για τον HIV/AIDS, χωρίς ραντεβού, με άμεσο αποτέλεσμα σε 1 λεπτό, σε όλα τα δημοτικά ιατρεία της πρωτεύουσας.

Με την βοήθεια άρτια εκπαιδευμένου επιστημονικού προσωπικού, ανώνυμα και εμπιστευτικά, όσοι πολίτες εκτός από δωρεάν εξέταση για τον HIV, μπορούν να λάβουν και συμβουλευτική πριν και μετά την εξέταση, σε σχέση με την πρόληψη και την εν γένει ασφαλή συμπεριφορά

Τα Δημοτικά Ιατρεία τα οποία διεξάγουν τον προληπτικό έλεγχο είναι:

• 1ο Δημοτικό Ιατρείο – Καλφοπούλειο Υγειονομικό Κέντρο
Διεύθυνση: Σόλωνος 78, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3626587

• 2ο Δημοτικό Ιατρείο – Νέος Κόσμος Διεύθυνση: Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ
Τηλέφωνο: 210 9239865

• 3ο Δημοτικό Ιατρείο – Πετράλωνα
Διεύθυνση: Θεσσαλονίκης & Ηρακλειδών
Τηλέφωνο: 210 3427515

• 4ο Δημοτικό Ιατρείο – Κολωνός
Διεύθυνση: Προποντίδος & Αγίας Σοφίας 110
Τηλέφωνο: 210 5121921

• 6ο Δημοτικό Ιατρείο – Κυψέλη
Διεύθυνση: Χανίων 4β
Τηλέφωνο: 210 8836200

Ώρες διεξαγωγής του τεστ (χωρίς ραντεβού):

8.00 -14.00 σε όλα τα δημοτικά ιατρεία, ενώ στο 4ο Δημοτικό Ιατρείο της οδού Σόλωνος θα υπάρχει η δυνατότητα εξέτασης και μετά το μεσημέρι, έως τις 18.00.

*Με εξαίρεση το Δημοτικό Ιατρείο της οδού Σαρανταπόρου το οποίο λειτουργεί ως σημείο εξέτασης COVID-19

Παράλληλα και σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS, έχει παραχθεί ενημερωτικό υλικό που δίνει την δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να ενημερωθούν γύρω από τον HIV και το AIDS. Τα έντυπα του προγράμματος επικοινωνούν σε έξι γλώσσες ( Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Αραβικά, Φαρσί και Ουρντού).

Στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας AIDS που καθιερώθηκε το 1988 με απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Δήμος Αθηναίων θα φωταγωγήσει το σιντριβάνι της Ομόνοιας με κόκκινο χρώμα, υπενθυμίζοντας την ανάγκη για εξοικείωση, όλων μας με την εξέταση για τον HIV, αλλά και ότι οι άνθρωποι που ζουν με HIV/AIDS, δικαιούνται να απολαμβάνουν ισότιμη κοινωνική μεταχείριση.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη του AIDS HEALTHCARE FOUNDATION.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μαρσέιγ – Ολυμπιακός: Να κάνει αυτό που του πρέπει

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Δωρεάν έλεγχος από τα δημοτικά ιατρεία της Αθήνας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.