ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στον Ιανό της Αθήνας

Η φετινή χρονιά είναι αφιερωμένη στα 80 χρόνια από τον θάνατο του σπουδαίου ποιητή Μήτσου Παπανικολάου και στην έκδοση του Όγδοου.
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στον Ιανό της Αθήνας

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης: Για 14η χρονιά, η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και περισσότεροι από 70 άνθρωποι του πνεύματος (ποιητές, συγγραφείς, ζωγράφοι, συνθέτες, τραγουδιστές και δημοσιογράφοι), διοργανώνουν το μεγάλο αφιέρωμα στην ποίηση.

Μια αφιερωματική βραδιά που επανέρχεται στον ΙΑΝΟ για πρώτη φορά μετά την πανδημία covid, την Τρίτη 21 Μαρτίου στις 19:00.

Η φετινή χρονιά είναι αφιερωμένη στα 80 χρόνια από τον θάνατο του σπουδαίου ποιητή Μήτσου Παπανικολάου και στην έκδοση του Όγδοου: «Ποιητικά έργα και αθησαύριστα πεζά – Άπαντα τα ευρεθέντα».

Η ομάδα του Όγδοου με επικεφαλής τον Νίκο Αναγνωστάκη, θα παρουσιάσει ημίωρο ένθετο αφιερωμένο στον ποιητή, από τις 20:30 μέχρι και τις 21:15, με απαγγελίες και μελοποιημένα τραγούδια.

Ο καθένας επιλέγει και απαγγέλει το ποίημα που αγαπά, ενώ παράλληλα στη σκηνή του ΙΑΝΟΥ θα ερμηνευθούν μερικά από τα σημαντικότερα τραγούδια μελοποιημένης ποίησης.

Θα συμμετέχουν, με αλφαβητική σειρά, οι:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΣΩΝΙΤΗΣ, ΑΝΤΩNHΣ ΑΜΠΑΡΤΖΙΔΗΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΡΙΖΟΣ, ΑΡΤΕΜΙΣ ΜΑΤΑΦΙΑ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΡΟΝΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΛΑΧΟΓΙΩΡΓΗΣ, ΒΙΚΥ ΝΤΟΥΛΙΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ, ΓΙΩΓΙΑ ΣΙΩΚΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΛΙΤΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΤΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΤΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΟΝΑΣ, ΔΑΝΑΗ ΛΟΥΚΑΚΗ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΑΛΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΟΥΣΗ, ΔΩΡΑ ΛΑΒΑΖΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΠΡΙΟΒΟΛΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΦΩΤΑΚΗ, ΕΦΗ ΞΕΝΟΥ, ΖΕΡΟΜ ΚΑΛΟΥΤΑ, ΗΛΙΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΝΟΥ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΑΣ, ΙΣΜΗΝΗ ΜΠΑΡΑΚΛΗ, ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΜΕΡΜΗΓΚΑ, ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ, ΚΛΕΛΙΑ ΧΑΡΙΣΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΘΩΜΑΪΔΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΦΑΣΟΥΛΑΣ, ΚΩΣΤΗΣ ΚΑΖΑΜΙΑΚΗΣ, ΚΩΣΤΙΑ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ, ΛΕΝΑ ΑΛΚΑΙΟΥ, ΛΙΛΛΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ, ΛΟΥΚΙΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ, ΜΑΚΗΣ ΤΣΙΤΑΣ
ΜΑΝΟΣ ΚΑΡΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ, ΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ, ΜΑΡΩ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΗΝΑΣ ΒΙΝΤΙΑΔΗΣ, ΜΥΡΤΩ ΠΕΡΚΙΖΑ, ΝΑΤΑΛΙΑ ΡΑΣΟΥΛΗ, ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ OGDOO MUSIC GROYP ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΠΟΙΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΝΝΕΤΑΤΟΣ, ΠΟΥΣΙΤΖΕ ΙΟΥΝΟΝΑ, ΡΕΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ, ΣΟΦΙΑ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΥ, ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΝΗΣ, ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ, ΤΑΜΜΥ ΤΣΕΚΟΥ, ΤΑΣΟΥΛΑ ΤΣΙΛΙΜΕΝΗ, ΤΕΣΥ ΜΠΑΪΛΑ, ΤΖΑΝΕΛΙΤΖΕ ΡΟΥΣΟΥΝΤΑΚΙ, ΤΙΜΟΣ ΤΖΑΝΝΕΣ, ΦΙΛΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΑΙΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΧΑΡΙΤΙΝΗ ΒΑΖΑΙΟΥ και ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΑΟΥΜ.

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Την εκδήλωση συντονίζει και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Link εκδήλωσης: https://bit.ly/3J30Wzp

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στον Ιανό της Αθήνας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.