Παγώνη: «Δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουμε 7 Δεκέμβρη – Γενάρη τα σχολεία»


Λευτέρης Παυλίδης

Παγώνη: «Δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουμε 7 Δεκέμβρη – Γενάρη τα σχολεία»


Η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά δήλωσε κατηγορηματική πως «δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουμε 7 Δεκέμβρη», μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Επίσης, η Ματίνα Παγώνη εξήγησε  ότι ο αριθμός των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων με κορονοϊό παραμένει υψηλός και σίγουρα ένα μέρος τους θα διασωληνωθεί. Όπως είπε έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας “και σίγουρα 10 ημέρες”. Το ασφαλές θα είναι γύρω στα 500 κρούσματα και οι διασωληνωμένοι σε διψήφιο αριθμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εμβόλιο Pfizer: Στην Ελλάδα τα πρώτα επτά ψυγεία!

Εξέφρασε την άποψη ότι τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν τον Ιανουάριο μετά τις γιορτές σημειώνοντας ότι οι ημέρες είναι πολύ λίγες. Όπως είπε αν και τα παιδιά δεν μεταδίδουν το πρόβλημα εστιάζεται σε γονείς, παππούδες και γιαγιάδες που θα κυκλοφορήσουν για να πάνε και να γυρίσουν τα παιδιά από το σχολείο και αυτό πρέπει να αποφευχθεί.

Τόνισε ότι με βάση τα στοιχεία των τελευταίων ημερών και όχι της Κυριακής όπου τα τεστ που έγιναν ήταν λιγότερα, υπάρχει μια μείωση μικρή και σταδιακή που πρέπει οι επιστήμονες να παρακολουθήσουν όλη την επόμενη εβδομάδα.

Η κ. Παγώνη είπε επίσης ότι και μετά το άνοιγμα της αγοράς χρειάζεται προσοχή γιατί μπορεί να δούμε τις επιπτώσεις το επόμενο 15νθήμερο.

Πηγή: skai.gr


Sportime Extras