ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγώνη: «Μπορεί να μην γιορτάσουμε ούτε Πάσχα φέτος…»

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη εξέφρασε τις αμφιβολίες της για το αν θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε κανονικά το Πάσχα φέτος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.  «Σε περίπτωση που τα μέτρα για τον κορονοϊό δεν αποδώσουν, θα χρειαστεί να παραταθούν», δήλωσε χαρακτηριστικά η Ματίνα Παγώνη. «Θα ξεπεράσουμε τα 3.000 κρούσματα, μετά κάνα...
Παγώνη: «Μπορεί να μην γιορτάσουμε ούτε Πάσχα φέτος…»

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη εξέφρασε τις αμφιβολίες της για το αν θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε κανονικά το Πάσχα φέτος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

«Σε περίπτωση που τα μέτρα για τον κορονοϊό δεν αποδώσουν, θα χρειαστεί να παραταθούν», δήλωσε χαρακτηριστικά η Ματίνα Παγώνη.

«Θα ξεπεράσουμε τα 3.000 κρούσματα, μετά κάνα δυο μέρες περίπου θα έχουμε ευθεία και μετά θα υπάρξει μείωση. Γισ αυτό πήραμε τα νέα μέτρα γιατί το σύστημα δεν μπορούσε να αντέξει. Χρειάζονται 300 με 500 κρούσματα την ημέρα για να αρθούν τα μέτρα. Και μετά θα γίνει σταδιακή άρση μέτρων. Αν δεν πάνε καλά θα χρειαστεί φυσικά παράταση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Lockdown: Πρώτο crash test σήμερα – Πρώτη εργάσιμη μέρα με τα νέα μέτρα

«Τώρα έχουμε και μη COVID περιπτώσεις στα νοσοκομεία» διευκρίνισε, σημειώνοντας ότι το ΕΣΥ δέχεται πίεση.

«Θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα, θα δούμε πώς θα αποδώσουν τα μέτρα. Από το νέο χρόνο αναμένεται να βγει το εμβόλιο όταν τελειώσει η τρίτη δοκιμαστική φάση. Αν όλα πάνε καλά περίπου τον Ιούνιο θα εμβολιαστούν όλες οι ομάδες» τόνισε.

«Αν είναι πιο μολυσματικός ο ιός θα αργήσουμε, θα έχουμε περισσότερα κρούσματα και (η πανδημία) θα κρατήσει περισσότερο. Φέτος θα κάνουμε οικογενειακά τα Χριστούγεννα. Μπορούμε να γιορτάσουμε με μέτρο» επεσήμανε η κ. Παγώνη.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παγώνη: «Μπορεί να μην γιορτάσουμε ούτε Πάσχα φέτος…»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.