ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγώνη: «Τότε βγάζουμε τις μάσκες» – Τι ισχύει με τον εμβολιασμό των παιδιών

Η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη προειδοποίησε, μιλώντας για τέταρτο κύμα κορονοϊού το ερχόμενο φθινόπωρο σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ.
Παγώνη: «Τότε βγάζουμε τις μάσκες» – Τι ισχύει με τον εμβολιασμό των παιδιών

Η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη προειδοποίησε, μιλώντας για τέταρτο κύμα κορονοϊού το ερχόμενο φθινόπωρο σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ.

Η Ματίνα Παγώνη εξήγησε ότι το πρόβλημα είναι κάποιες ηλικιακές ομάδες που έχουν χαμηλά ποσοστά σε εμβολιασμούς. «Αν συνεχίσουμε να είμαστε με χαμηλά ποσοστά συγκεκριμένες ομάδες τα πράγματα δεν θα πάνε καλά. Οι 60 ετών και άνω πρέπει να εμβολιαστούν.», τόνισε.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το τείχος ανοσίας, στις δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ είπε πως τέλος Ιουνίου θα έχουμε μια σχετική ανοσία και τέλος Αυγούστου θα έχουμε 75-80% ανοσία εάν έχουμε όλες τις ποσότητες εμβολίων. Προσέθεσε, επίσης, ότι αν φτάσουμε σε αυτό το ποσοστό ανοσίας θα μπορούμε από 20 Σεπτέμβρη και μετά να βγάλουμε η μάσκα.

Για τον εμβολιασμό των παιδιών, η κα Παγώνη είπε ότι «οι παιδίατροι λένε πως πρέπει τα παιδιά να εμβολιαστούν από τον Σεπτέμβρη».
Παράλληλα, για την τρίτη δόση εμβολίου ανέφερε ότι θα γίνεται περίπου 9-12 μήνες μετά τον πρώτο εμβολιασμό, δηλαδή όσοι εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο, θα κάνουν πρώτοι την τρίτη δόση.

Επίσης, επεσήμανε ότι «οι μεταλλάξεις μέχρι αυτή τη στιγμή είναι αντιμετωπίσιμες».

Τέλος, όσον αφορά τα μέτρα στα γυμναστήρια και τη χρήση διπλής μάσκας, η κα Παγώνη σχολίασε ότι οι περισσότερες ασκήσεις δε μπορούν να γίνουν με μάσκες. «Εάν οι αποστάσεις ήταν μεγαλύτερες δεν θα χρειαζόταν η μάσκα».

Διαβάστε επίσης:

Your Face Sounds Familiar: Η Τάνια Μπρεάζου κέρδισε το All Star!

Απόλλων Σμύρνης: Ο Γιάννης Πετράκης προ των πυλών

O Χουγκάζ δήλωσε συμμετοχή στο ντραφτ του NBA

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παγώνη: «Τότε βγάζουμε τις μάσκες» – Τι ισχύει με τον εμβολιασμό των παιδιών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.