ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάμε για έκρηξη κρουσμάτων τον Αύγουστο – Στα σκαριά ο εμβολιασμός μαθητών

Εμβολιασμός: Νέες παρεμβάσεις της κυβέρνησης έρχονται και για τους μαθητές.
Πάμε για έκρηξη κρουσμάτων τον Αύγουστο – Στα σκαριά ο εμβολιασμός μαθητών

Εμβολιασμός: Νέες παρεμβάσεις της κυβέρνησης έρχονται και για τους μαθητές.

Το πράσινο φως για τον εμβολιασμό μαθητών έδωσε την εβδομάδα που μας πέρασε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και η δημόσια πρόβλεψη μελών της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων ότι τον Αύγουστο μπορεί να έχουμε και 20.000 κρούσματα την ημέρα, φέρνει καθημερινά και νέα μέτρα στο τραπέζι.

Με δεδομένο ότι η μετάλλαξη Δέλτα «χτυπάει» κυρίως τους νέους, όπως αποτυπώνεται στην καθημερινή καταγραφή της επιδημιολογικής κατάστασης, το Μέγαρο Μαξίμου, σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, προγραμματίζει, τις αμέσως επόμενες μέρες, να κατεβάσει το όριο του εμβολιασμού από τα 15 έτη, στα 12.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για τον προαιρετικό εμβολιασμό των εφήβων, ηλικίας 15-17 ετών ανοίγει αύριο. Στις προθέσεις του κυβερνητικού επιτελείου είναι να υπάρξει αυστηρή σύσταση από τους ειδικούς προς τους γονείς για εμβολιασμό και των μαθητών ηλικίας από 12 έως 15 ετών. Των μαθητών του Γυμνασίου, δηλαδή.

Βέβαια, ο εμβολιασμός των μαθητών δεν θα είναι υποχρεωτικός, όπως δήλωσε και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας πως «η συζήτηση γίνεται για τους μαθητές ηλικίας 15-17ετών και σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα θα υπάρχει η δυνατότητα να εμβολιαστούν αν το επιθυμούν».

Διαβάστε επίσης:

Αποκλεισμός των φοιτητών που δεν θα έχουν εμβολιαστεί – Οι σκέψεις της κυβέρνησης

Παναθηναϊκός: Συμφωνία με την Cosmote – Μεγάλο deal 7 εκ. ευρώ!

Ο Νίκος Μουτσινάς έχει λιώσει στο Tik Tok και εμείς από τα γέλια!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πάμε για έκρηξη κρουσμάτων τον Αύγουστο – Στα σκαριά ο εμβολιασμός μαθητών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.