ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παμμακεδονικές Ενώσεις σε Μητσοτάκη: «Μας απογοητεύσατε οικτρά, αυτά θα ψηφίσετε στο μνημόνιο με τα Σκόπια»

Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις έστειλαν επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέροντας την απογοήτευση τους για το χειρισμό της «Συμφωνίας των Πρεσπών» παρά τις δεσμεύσεις του προεκλογικά. Σκληρή επιστολή έστειλαν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ανά των κόσμο προς τον πρωθυπουργό, ενόψει της ψήφισης των μνημονίων με τα Σκόπια. Όπως αναφέρουν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση από...
Παμμακεδονικές Ενώσεις σε Μητσοτάκη: «Μας απογοητεύσατε οικτρά, αυτά θα ψηφίσετε στο μνημόνιο με τα Σκόπια»

Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις έστειλαν επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέροντας την απογοήτευση τους για το χειρισμό της «Συμφωνίας των Πρεσπών» παρά τις δεσμεύσεις του προεκλογικά.

Σκληρή επιστολή έστειλαν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ανά των κόσμο προς τον πρωθυπουργό, ενόψει της ψήφισης των μνημονίων με τα Σκόπια.

Όπως αναφέρουν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση από τις δεσμεύσεις του προεκλογικά και παρά το γεγονός πως οι γείτονες παραβιάζουν τη Συμφωνία, η ελληνική Κυβέρνηση τις παρακολουθεί παθητικά και επιμένει στην… τήρησή της.

Παράλληλα, αναφέρουν πως άπαντες περίμεναν μία σειρά από συνεχόμενα βέτο κατά της πορείας προς την ένταξη στην Ε.Ε, κάτι που δεν συμβαίνει.

Τέλος, σημείωσαν το τι ακριβώς θα κληθούν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να ψηφίσουν στη Βουλή σχετικά με τα μνημόνια με τα Σκόπια.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρουν: 

Προς κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας

Κύριε Πρόεδρε,

Εκ μέρους των μελών των Παμμακεδονικών Ενώσεων ανά τον κόσμο, σας μεταφέρουμε την απογοήτευσή μας και την βαθιά λύπη μας για τον χειρισμό της κυβέρνησή σας στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η πλειονότητα των Ελλήνων που σας εξέλεξαν περίμεναν από εσάς αυτό που της είχατε υποσχεθεί, δηλαδή μία σειρά συνεχόμενων βέτο κατά την πορεία των Σκοπίων για ένταξή τους στην Ε.Ε. ελπίζοντας πως τα αλλεπάλληλα βέτο δεν σημαίνει υποχρεωτικά ευνοϊκή κατάληξη της όλης «Συμφωνίας»! Προεκλογικά δηλώσατε πως δεν θα διαιρέσετε τους Έλληνες για να ενώσετε τους Σκοπιανούς. Αναρωτιόμαστε πώς ενώσατε τον ελληνισμό που συμμετείχε στα πολυπληθή και ιστορικά συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και σε δεκάδες άλλες πόλεις των πέντε ηπείρων;

Οι καταγραμμένες παραβιάσεις των γειτόνων μας ανέρχονται σε εκατοντάδες, ενώ η ελληνική κυβέρνηση τις παρακολουθεί παθητικά και επιμένει στην μονομερή εκ μέρους της Ελλάδος τήρηση της «Συμφωνίας». Όμως οι μονομερείς παραβιάσεις των Σκοπίων ακυρώνουν την «Συμφωνία» με βάση το εθνικό και διεθνές δίκαιο. Αλλά και η στάση της κυβέρνησής σας ακυρώνει την «Συμφωνία» διότι ενώ έπρεπε να καταγγείλετε αυτές τις παραβιάσεις, δεν το κάνατε.

Τρία χρόνια μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών ο Πρόεδρος Πενταρόφσκι έθεσε θέμα δικαιωμάτων «Μακεδονικής» Μειονότητας στην Ελλάδα και μάλιστα υπαινίχθηκε ότι η χώρα του θα βοηθήσει όλους όσοι θέλουν να προσφύγουν κατά της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων…κι ενώ αυτές οι δηλώσεις είναι παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών η κυβέρνησή σας διατήρησε σιγή ιχθύος. Στο ίδιο ατόπημα υπέπεσε και ο Πρόεδρος Ζάεφ όταν προανάγγειλε στην εφημερίδα «Αυγή» ότι η Ελλάδα θα κυρώσει τα μνημόνια αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και της χώρας του.

Ας εξετάσουμε τι θα αναγκαστούν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να ψηφίσουν:

Τα σχολικά τους βιβλία παραμένουν επεκτατικά. Η κυβέρνησή σας αντικατέστησε τον πανεπιστημιακό κ. Σφέτα που γνώριζε άριστα την γλώσσα των Σκοπίων με πρόσωπα που γνωρίζουν την Σερβική…Τα βιβλία ακόμη αναθεωρούνται και εσείς θα ψηφίσετε μνημόνιο πάνω σ’ αυτό το θέμα; Νομίζετε πως οι ακαδημαϊκοί της γειτονικής χώρας θα αποδεχτούν την ιστορία του Μακεδονικού Αγώνα, ή την ιστορία των Βαλκανικών Πολέμων; Θα κατακουτσουρέψουμε την ιστορία της Μακεδονίας μας και επιπλέον θα επιτελεστεί μια άθλια επιβεβαίωση της ονομασίας «Μακεδονική» για την γλώσσα και την εθνότητα ενός σλαβικού πληθυσμού, κάτι που και η Βουλγαρία αρνείται σθεναρά;

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα καλεστούν να κυρώσουν το μνημόνιο της αμυντικής συνεργασίας. Όλοι μας γνωρίζουμε πως οι Τούρκοι έχουν διεισδύσει στο στρατό της γείτονος, ο δε Πρόεδρος της Βουλής των Σκοπίων έχει επισκεφθεί την Άγκυρα πρόσφατα. Ποια κοινά στρατιωτικά μυστικά μπορεί η Ελλάδα να ανταλλάξει με τους γείτονες; Μήπως η αμείλικτη επιθετικότητα της Τουρκίας βασίζεται στην διαρκώς υποχωρητική στάση της κυβέρνησή σας; Επιπλέον από ποια εχθρική χώρα η Ελλάδα πρέπει να διαθέσει την εθνική της αεροπορία για την εναέρια αστυνόμευση του FIR της γειτονικής χώρας; Απ’ ότι γνωρίζουμε όλες οι γειτονικές χώρες ανήκουν στο ΝΑΤΟ. Ο μόνος υπαρκτός κίνδυνος γι’ αυτούς είναι η Αλβανική μειονότητα της χώρας τους.

Όσο για την εμπορική συνεργασία δεν έχουμε παρά να κοιτάξουμε τι συμβαίνει στην Μακεδονία μας και ιδιαίτερα στην Δυτική Μακεδονία όπου μετά την βιαστική απολιγνιτοποίηση έχει ρημάξει ο τόπος λόγω ανεργίας και του δημογραφικού.

Μας απογοητεύετε οικτρά κ. Πρόεδρε με την υπόσχεσή σας στον κ. Ζάεφ, τον οποίο δεχτήκατε τώρα τελευταία στο Μέγαρο Μαξίμου, πως «θα ψηφίσετε τα τρία μνημόνια». Πώς καλείτε το Ελληνικό Κοινοβούλιο να κυρώσει άρον-άρον μια τέτοια συμφωνία όταν οι γείτονές μας την έχουν παραβιάσει αλλεπάλληλες φορές και όταν αυτή είναι άκρως επικίνδυνη για την χώρα;

Σημαντικό είναι να δούμε ποιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα ψηφίσουν αυτά τα μνημόνια…εδώ είμαστε και περιμένουμε.

Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ

Πρόεδρος: Δημήτρης Φιλιππίδης

Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας

Πρόεδρος: Γεώργιος Κοσμίδης

Παμμακεδονική Ένωση Καναδά

Πρόεδρος: Χρήστος Καράτζιος

Παμμακεδονική Ένωση Αφρικής

Πρόεδρος: Αμύντας Παπαθανασίου

Παμμακεδονική Ομοσπονδία Οντάριο

Πρόεδρος: Γεώργιος Παπαδάκης

Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (Ελλάδα)

Πρόεδρος: Δημήτριος Γιουματζίδης

Παμμακεδονική Ένωση Γερμανίας

Πρόεδρος: Γιάννης Γκέγκας

Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής προς Πρωθυπουργό: Oχι στα μνημόνια συνεργασίας με Σκόπια – Τιμήστε τις προεκλογικές σας θέσεις!

Ισραήλ: «Φρένο» στην αγορά κατευθυνόμενων όπλων από τους Δημοκρατικούς των ΗΠΑ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παμμακεδονικές Ενώσεις σε Μητσοτάκη: «Μας απογοητεύσατε οικτρά, αυτά θα ψηφίσετε στο μνημόνιο με τα Σκόπια»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.