ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παναγία Αργοκοιλιώτισσα: Ο Ηλίας Βρεττός εκπλήρωσε το τάμα του

Το Ιερό Προσκύνημα βρίσκεται στο Βορειοανατολικό τμήμα της Νάξου, 4 χιλιόμετρα μετά την Κόρωνο σε μια όμορφη πλαγιά.
Παναγία Αργοκοιλιώτισσα: Ο Ηλίας Βρεττός εκπλήρωσε το τάμα του

Παναγία Αργοκοιλιώτισσα: Το Ιερό Προσκύνημα βρίσκεται στο Βορειοανατολικό τμήμα της Νάξου, 4 χιλιόμετρα μετά την Κόρωνο σε μια όμορφη πλαγιά.

Στον χώρο που βρέθηκε η εικόνα ανεγέρθηκε αρχικά ένα πρόχειρο μικρό κελί για τη φύλαξή της και αργότερα, το 1851, ναός της Παναγίας.

Κοντά στον ναό αυτό, το 1962, στο σημείο της εύρεσης, οικοδομήθηκε ο μικρός ναός της Αγίας Άννας, που ενσωμάτωσε το φρεάτιο που οδηγεί στο σπήλαιο.

Επίσης στον ίδιο χώρο, το 1997, ξεκίνησε η ανέγερση νέου μεγαλοπρεπή ναού, ανατολικότερα του αρχικού που σε διαστάσεις κρίνεται ο μεγαλύτερος των Κυκλάδων, ενώ επίσης στον χώρο υπάρχουν συγκροτήματα κελιών για τη φιλοξενία των προσκυνητών.

Πέριξ αυτού προγραμματίζεται η ανέγερση περιμετρικών κελιών φιλοξενίας πιστών, καθώς και αίθουσες πολιτιστικών εκδηλώσεων μεταξύ των οποίων και μεγάλο αμφιθέατρο.

Σήμερα όλος ο χώρος αυτός χαρακτηρίζεται «παναξιακό προσκύνημα», ενώ οι ιστορίες της θαυματουργού εικόνας αναφέρονται πέρα από τοπικά γεγονότα, σχεδόν σ΄ όλες τις Κυκλάδες.

Το προσκύνημα γιορτάζει την Παρασκευή της Διακαινησίμου, οπότε συρρέουν χιλιάδες πιστοί για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.

Τη Δευτέρα ο Ηλίας Βρεττός αισθάνθηκε την ανάγκη να κάνει ανάρτηση στο Instagram από το ιερό εικόνισμα, όπου βρέθηκε για να ευχαριστήσει την Παναγία την Αργοκοιλιώτισσα.

Δείτε γιατί:

«Πριν από 3 χρόνια είχα έρθει με πατερίτσες και φρεσκοχειρουργημένες φωνητικές χορδές στην Νάξο με τους γιατρούς και φίλους μου @mariannakorre @nikbaxevanos

Δεν μπορούσα ούτε να μιλήσω ούτε να περπατήσω τότε. Με έφεραν στην Παναγία την Αργοκοιλιώτισσα και το θαυματουργό σπήλαιό Της με το αγίασμα που βγαίνει μέσα από το βράχο!

Έκανα τάμα να με αξιώσει να γίνω καλά και να έρθω να Την ευχαριστήσω, καταφέρνοντας να ανέβω τα σκαλιά Της στο σπήλαιο που τότε δεν μπορούσα!

Σήμερα εκπλήρωσα το Τάμα μου και μόλις συνειδητοποίησα πως εντελώς τυχαία σήμερα με το παλαιό ημερολόγιο είναι του προφήτη Ηλία και γιορτάζω!

Απίστευτα συναισθήματα και θεόσταλτες συμπτώσεις με κάνουν να χαμογελάω πολύ πλατιά σήμερα! Σας αγαπάω! Βοήθεια μας και μεγάλη η χάρη της Παναγίας μας!»

 

Διαβάστε ακόμη:

Αντετοκούνμπο: Τότε θα πάει στα Σεπόλια (pic)

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020- Στίβος: Η απονομή του χρυσού στον Μίλτο Τεντόγλου

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναγία Αργοκοιλιώτισσα: Ο Ηλίας Βρεττός εκπλήρωσε το τάμα του», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεωργία Τσιαρλή

Εργάζομαι στο Sportime από το 2018. Στον ελεύθερό μου χρόνο δεν χάνω ριάλιτι! Είναι το πάθος μου. Θέλω να βλέπω που φτάνει και που… καταντάει η κοινωνία για να πηγαίνω κι εγώ μαζί της. Την άποψή μου θα την πω για όλα χωρίς φίλτρο. Δεν συγκρατούμαι!