ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παναγία των Παρισίων: Οι εικόνες σοκάρουν (pics)

Στον δρόμο ο κόσμος, ο οποίος τραγουδάει ύμνους
Παναγία των Παρισίων: Οι εικόνες σοκάρουν (pics)

Στις φλόγες τυλίχτηκε το απόγευμα της Δευτέρας (15/4) η Παναγία των Παρισίων. Η ζημιά που έχει υποστεί ο ιστορικός ναός είναι πολύ μεγάλη.

Η επίσημη πληροφόρηση ήταν πως όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια των εργασιών εντός του ναού. Αξίζει να σημειωθεί πως το εντυπωσιακό βέλος, η κορυφή του κωδωνοστασίου έχει καταρρεύσει. Όπως υποστήριξε, μάλιστα, εκπρόσωπος του καθεδρικού, κάηκε όλος ο ξύλινος σκελετός.

«Η Παναγία των Παρισίων στις φλόγες. Όπως όλοι οι συμπατριώτες μου, είμαι θλιμένος απόψε να βλέπω ένα κομμάτι μας να καίγεται», ήταν το tweet που έκανε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Λόγω της φωτιάς χρειάστηκε να εκκενωθεί και το Ιλ ντε λα Σιτέ, η νησίδα στον ποταμό Σηκουάνα, όπου βρίσκεται η Παναγία των Παρισίων. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες έως τώρα.

Πολύς είναι ο κόσμος που βρέθηκε κοντά στον ναό για να δει τι ακριβώς συμβαίνει. Υπήρξαν στιγμές βουβαμάρας, αλλά και άλλες που ο κόσμος ξαφνικά άρχισε να τραγουδάει ύμνους. Πολλοί ήταν ακόμη και γονυπετείς προφανώς προσεύχοντας να σταματήσει η φωτιά. Άλλοι ήταν με τα κινητά στο χέρι και απαθανάτιζαν το θλιβερό περιστατικό.

Φυσικά είναι τέτοιας σημασίας η Παναγία των Παρισίων που υπήρξαν επίσημες τοποθετήσεις από πολλούς ηγέτες χωρών. Μεταξύ αυτών και ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος με tweet του σχολίασε πως εάν πετούσαν αεροπλάνα, ίσως να έσβηνε η φωτιά και προέτρεψε τους Γάλλους να δράσουν άμεσα.

Αργότερα ήρθε η απάντηση από το υπουργείο Ασφάλειας του πολίτη της Γαλλίας. Αυτή ανέφερε: «Η πτώση νερού από αέρα θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατάρρευση όλου του κτηρίου. Το βάρος του νερού και η πίεση με την οποία θα έπεφτε, θα μπορούσαν να διαλύσουν τη δομή της Παναγίας των Παρισίων και να προκαλέσουν παράπλευρες ζημιές στην περιοχή».

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναγία των Παρισίων: Οι εικόνες σοκάρουν (pics)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.