ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδικές 2019: Δημοκρατία και νέοι το θέμα της Έκθεσης

Στη «μάχη» των Πανελλαδικών εξετάσεων ρίχνονται από σήμερα οι μαθητές των ΓΕΛ, που αρχίζουν με τον μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας
Πανελλαδικές 2019: Δημοκρατία και νέοι το θέμα της Έκθεσης

Πανελλαδικές 2019: Στη «μάχη» των Πανελλαδικών εξετάσεων ρίχνονται από σήμερα οι μαθητές των ΓΕΛ, που αρχίζουν με τον μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Το θέμα λοιπόν της φετινής έκθεσης, είναι από την ενότητα «Δημοκρατία και νέοι», κάτι που πολλοί από τους καθηγητές περίμεναν.

Υπενθυμίζεται ότι στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις συμμετέχουν από όλες τις κατηγορίες υποψηφίων 102.000 άτομα και διεκδικώντας 78.335 θέσεις στα ελληνικά ΑΕΙ.

Οι εξεταζόμενοι των Πανελλαδικών εξετάσεων πρέπει να έχουν μαζί τους:

*Το δελτίο του εξεταζόμενου

*Την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο

*Δυο στυλό διαρκείας (μπλε ή μαύρο), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα, μολύβι, γομολάστιχα

*Όποιος επιθυμεί μπορεί να έχει μαζί του ένα μπουκαλάκι νερό ή αναψυκτικό

*Στα εξεταστικά κέντρα θα υπάρχουν ειδικά μηχανήματα-«κόφτες» για τα κινητά. Αν εντοπιστεί μαθητής με κινητό τηλέφωνο, ακόμη και απενεργοποιημένο, το πιθανότερο είναι να μηδενιστεί το γραπτό του

*Δεν επιτρέπεται η χρήση υπολογιστικών μηχανών και διορθωτικού (blanco)

Πανελλαδικές 2019: Το πρόγραμμα

10 Ιουνίου: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών) και Μαθηματικά (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

12 Ιουνίου: Ιστορία (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής

14 Ιουνίου: Λατινικά (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

18 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο μάθημα της Βιολογίας (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας).

Όσον αφορά τα ΕΠΑΛ, οι υποψήφιοι θα εξετάστηκαν αρχικά στις 6 Ιουνίου στα Νέα Ελληνικά και στις 8 Ιουνίου στα Μαθηματικά (‘Αλγεβρα). Από τις 11 έως και τις 20 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πανελλαδικές 2019: Δημοκρατία και νέοι το θέμα της Έκθεσης», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.