ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδικές 2020: Αυτά είναι τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα -Τι έπεσε στην Έκθεση

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας  άρχισαν σήμερα (15/6) οι Πανελλαδικές 2020. Πλέον έχουμε στα χέρια μας τα θέματα που «έπεσαν» και δοκιμάστηκαν χιλιάδες μαθητές σε όλη την Ελλάδα. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη: Τρία Super Puma… σαπίζουν εδώ και 8 χρόνια στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία Συγκεκριμένα, τη σχέση τους με την ανάγνωση βιβλίων και...
Πανελλαδικές 2020: Αυτά είναι τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα -Τι έπεσε στην Έκθεση

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας  άρχισαν σήμερα (15/6) οι Πανελλαδικές 2020.

Πλέον έχουμε στα χέρια μας τα θέματα που «έπεσαν» και δοκιμάστηκαν χιλιάδες μαθητές σε όλη την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη: Τρία Super Puma… σαπίζουν εδώ και 8 χρόνια στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία

Συγκεκριμένα, τη σχέση τους με την ανάγνωση βιβλίων και τον ρόλο της στη γενικότερη διαχείριση του προσωπικού τους χρόνου, έπρεπε να αναπτύξουν οι υποψήφιοι.

Το κείμενο που θα πρέπει να αναπτύξουν μέσα σε 350 λέξεις το πολύ, θα πρέπει να αντανακλά την προσωπική τους εμπειρία και να έχει τη μορφή κειμένου, του οποίου θα γινόταν στο ιστολόγιο του σχολείου τους.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το θέμα της έκθεσης αλλά και τις ερωτήσεις στις οποίες έπρεπε οι μαθητές να απαντήσουν, βασίστηκαν στα τρία πρώτα κείμενα.

Το πρώτο, ήταν ένα διασκευασμένο κείμενο του συγγραφέα Θεόδωρου Γρηγοριάδη, που έχει δημοσιευθεί στον ημερήσιο Τύπο. Το δεύτερο ήταν ένα δοκίμιο του συγγραφέα, μεταφραστή και εκδότη Κώστα Ε. Τσιρόπουλου, το κείμενο «Γράφειν», που ανήκει στη συλλογή δοκιμίων «Η Μόνωση ως Συνομιλία» (2003). Το τρίτο, ήταν ποίημα του Τίτου Πατρίκιου από τη συλλογή «Σε βρίσκει η ποίηση» (2012).

 

 

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πανελλαδικές 2020: Αυτά είναι τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα -Τι έπεσε στην Έκθεση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.