ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδικές 2020: Εκεί θα δουν τα αποτελέσματα τους οι μαθητές την Παρασκευή (10/7)

Πολύ κοντά στο να μάθουν τα αποτελέσματα τους για τις Πανελλαδικές 2020 είναι οι μαθητές, που θα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν από το πρωί της Παρασκευής (10/7). Συγκεκριμένα, όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν από το results.it.minedu.gov.gr, για όσα κατάφεραν φέτος. Όσον αφορά τις βάσεις εισαγωγής στις Πανεπιστημιακές σχολές, θα γίνουν γνωστές...
Πανελλαδικές 2020: Εκεί θα δουν τα αποτελέσματα τους οι μαθητές την Παρασκευή (10/7)

Πολύ κοντά στο να μάθουν τα αποτελέσματα τους για τις Πανελλαδικές 2020 είναι οι μαθητές, που θα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν από το πρωί της Παρασκευής (10/7).

Συγκεκριμένα, όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν από το results.it.minedu.gov.gr, για όσα κατάφεραν φέτος.

Όσον αφορά τις βάσεις εισαγωγής στις Πανεπιστημιακές σχολές, θα γίνουν γνωστές σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βουλιαγμένη: Συνελήφθη ράπερ, που λήστευε λουόμενους

Πανελλαδικές 2020: Πώς θα δουν οι υποψήφιοι τη βαθμολογία τους – Πως υπολογίζονται τα μόρια

Αρχικά οι βαθμολογίες, θα αναρτηθούν με τους κωδικούς των μαθητών και όχι με τα ονομαστικά στοιχεία τους.  Ακόμα αξίζει να αναφερθεί πως έχει αλλάξει ο τρόπος υπολογισμός μορίων, με την κατάργηση των συντελεστών βαρύτητας.

Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μαθήματα που θα δώσουν περισσότερα μόρια, όπως υπήρχαν το 2019, με κάθε μάθημα να δίνει 250 μόρια.

Η αλλαγή αυτή θα επηρεάσει το συνολικό αριθμό μορίων που συγκεντρώνουν οι υποψήφιοι, γιατί δεν γράφουν σε όλα τα μαθήματα τον ίδιο βαθμό. Αν, δηλαδή, ένας υποψήφιος έγραφε και στα 4 μαθήματα 15, τότε θα συγκέντρωνε 15.000 μόρια είτε με το ένα σύστημα είτε με το άλλο. Όμως αυτό δεν συμβαίνει στην πράξη. Στον πίνακα 2 βλέπουμε 4 παραδείγματα που μας δείχνουν τη διαφοροποίηση των μορίων ανάλογα με τις επιδόσεις των υποψηφίων.

Το νέο σύστημα, δίνει φυσικά περισσότερα μόρια στους μαθητές και τους βοηθάει να ανεβάσουν τους βαθμούς τους.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πανελλαδικές 2020: Εκεί θα δουν τα αποτελέσματα τους οι μαθητές την Παρασκευή (10/7)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.