ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδικές 2020: Ιστορική πτώση στις Ιατρικές Σχολές

Ο εκπαιδευτικός φροντιστής, Γιώργος Χατζητέγας μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων και τις βάσεις των σχολών τα οποία ανακοινώθηκαν το πρωί της Παρασκευής. Όπως δήλωσε ο κ. Χατζητέγας, επιβεβαιώνεται μια ιστορική πτώση στις ιατρικές σχολές της τάξεως των 800 μορίων. Στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο των θετικών σπουδών υπάρχουν συνθήκες...
Πανελλαδικές 2020: Ιστορική πτώση στις Ιατρικές Σχολές

Ο εκπαιδευτικός φροντιστής, Γιώργος Χατζητέγας μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων και τις βάσεις των σχολών τα οποία ανακοινώθηκαν το πρωί της Παρασκευής.

Όπως δήλωσε ο κ. Χατζητέγας, επιβεβαιώνεται μια ιστορική πτώση στις ιατρικές σχολές της τάξεως των 800 μορίων.

Στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο των θετικών σπουδών υπάρχουν συνθήκες ελεύθερης πρόσβασης, κάτι που σημαίνει ότι οι θέσεις είναι περισσότερες από τους υποψηφίους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανελλαδικές – Όλα τα αποτελέσματα εισαγωγής στα πανεπιστήμια

Επίσης, θα υπάρχουν αρκετές ισοψηφίες, οπότε η εισαγωγή θα εξαρτηθεί από το πρώτο ή το δεύτερο μάθημα βαρύτητας.

Μικρή άνοδος θα σημειωθεί σε οικονομικά τμήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Χαζτηγέτα, το 87% των παιδιών του νέου συστήματος θα βρουν θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ σημειώνεται ένα εκπαιδευτικό χάσμα ως αποτύπωμα της πανδημίας.

Ειδικότερα, υπάρχουν περισσότεροι άριστοι από κάθε άλλη χρονιά και περισσότεροι με βαθμολογία κάτω από τη βάση.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ SPORTIME ONLINE

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πανελλαδικές 2020: Ιστορική πτώση στις Ιατρικές Σχολές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.