ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδικές 2020: Σκέψεις για διεξαγωγή σε Πανεπιστήμια!

Το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει το σενάριο διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων σε αμφιθέατρα πανεπιστημίων, ωστόσο, η αξιοποίηση των σχολικών αιθουσών παραμένει πρωταρχικός στόχος. Η αξιοποίηση των αμφιθεάτρων, αποτελεί λύση για τις αποστάσεις ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται μεταξύ των υποψηφίων ενώ, η πιθανότητα της τμηματικής εξέτασης των υποψηφίων δημιουργεί κινδύνους για άνιση μεταχείρισή τους. Σύμφωνα με...
Πανελλαδικές 2020: Σκέψεις για διεξαγωγή σε Πανεπιστήμια!

Το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει το σενάριο διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων σε αμφιθέατρα πανεπιστημίων, ωστόσο, η αξιοποίηση των σχολικών αιθουσών παραμένει πρωταρχικός στόχος.

Η αξιοποίηση των αμφιθεάτρων, αποτελεί λύση για τις αποστάσεις ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται μεταξύ των υποψηφίων ενώ, η πιθανότητα της τμηματικής εξέτασης των υποψηφίων δημιουργεί κινδύνους για άνιση μεταχείρισή τους. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», ενισχύεται το σενάριο να μην ανοίξουν τα σχολεία για μαθήματα αλλά ούτε και να γίνουν οι ενδοσχολικές εξετάσεις.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου ανέφερε ότι, όπως εξεταστέα ύλη θα αποτελεί μόνο ό,τι διδάχθηκε στην τάξη, έτσι και ο μαθητής θα αξιολογηθεί με τους βαθμούς των τριμήνων έως τις αρχές Μαρτίου, όταν έκλεισαν τα σχολεία.

Ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας αναμένεται να ξεκαθαριστεί μετά το Πάσχα και σύμφωνα με τις υποδείξεις του υπουργείου Υγείας.

Κρίσιμα ζητήματα αποτελούν εάν θα επιστρέψουν στις αίθουσες οι μαθητές όλων των τάξεων, εάν θα γίνουν και πώς εξετάσεις προαγωγής σε Γυμνάσιο και Λύκειο, όπως και ο τρόπος υλοποίησης των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Πανελλαδικές εξετάσεις: Δέκα υποψήφιοι ανά αίθουσα

«Σε κάθε σχολικό συγκρότημα μπορούν αξιοποιηθούν οι αίθουσες που φιλοξενούν την Α΄ και τη Β΄ Λυκείου.

Έως πέρυσι είχαμε 100 με 150 υποψηφίους σε κάθε εξεταστικό κέντρο. Φέτος μπορούμε να τους απλώσουμε σε περισσότερες αίθουσες», ανέφερε στέλεχος του αρμόδιου υπουργείου ενώ το βασικό σενάριο επιβάλει δέκα υποψηφίους ανά αίθουσα. Επίσης, υπάρχει και η λύση της εξέτασης των μαθημάτων διαφορετικές ημέρες ανά κατεύθυνση, έτσι ώστε να μειωθούν οι ανάγκες για αίθουσες.

Σημειώνεται πως κάθε χρόνο προσέρχονται στις τάξεις περίπου 90.000 υποψήφιοι και δεν είναι δυνατόν να μοιραστούν σε κλιμάκια. Έτσι, έχει τεθεί ως ενδεχόμενο η αξιοποίηση μεγάλων αμφιθεάτρων ΑΕΙ, όπου είναι δυνατή η τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού δυσχεραίνουν τη διενέργεια μαθημάτων αλλά και προαγωγικών εξετάσεων με ένα τόσο μεγάλο αριθμό μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι θα πρέπει να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας.

Στο πλαίσιο αυτό ενισχύεται η πρόταση να ολοκληρωθεί εσπευσμένα το σχολικό έτος με την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη να δηλώνει ότι «εάν οι μαθητές δεν θα δώσουν εξετάσεις, θα προαχθούν στην άλλη τάξη με τον βαθμό τετραμήνου».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πανελλαδικές 2020: Σκέψεις για διεξαγωγή σε Πανεπιστήμια!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.