ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδικές εξετάσεις 2020: Πρεμιέρα με Γλώσσα και Λογοτεχνία

Αρχίζουν σήμερα Δευτέρα (15/6) οι Πανελλαδικές εξετάσεις 2020 με τους περίπου 100.000 υποψηφίους να διεκδικούν θέσεις στα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η πρεμιέρα στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2020 γίνεται με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, στο οποίο εξετάζονται όλοι οι υποψήφιοι, οι οποίοι θα προσέλθουν σε συνολικά 899 εξεταστικά κέντρα σε ολόκληρη τη χώρα. Ως ώρα έναρξης εξέτασης...
Πανελλαδικές εξετάσεις 2020: Πρεμιέρα με Γλώσσα και Λογοτεχνία

Αρχίζουν σήμερα Δευτέρα (15/6) οι Πανελλαδικές εξετάσεις 2020 με τους περίπου 100.000 υποψηφίους να διεκδικούν θέσεις στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η πρεμιέρα στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2020 γίνεται με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, στο οποίο εξετάζονται όλοι οι υποψήφιοι, οι οποίοι θα προσέλθουν σε συνολικά 899 εξεταστικά κέντρα σε ολόκληρη τη χώρα.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 8.30 π.μ. ενώ οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8.00 π.μ .Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Το νέο σύστημα είναι η εφαρμογή για πρώτη φορά για το «σύστημα Γαβρόγλου», το οποίο προβλέπει την κατάργηση των συντελεστών βαρύτητας και την αντικατάσταση του μαθήματος των Λατινικών με το μάθημα της Κοινωνιολογίας.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις συνθήκες στα εξεταστικά κέντρα, σε κάθε αίθουσα εξέτασης να τηρείται απόσταση ενός και μισού (1,5) μέτρου μεταξύ των υποψηφίων. Στον χώρο προετοιμασίας των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, καθώς και στον χώρο εξέτασής τους να τηρείται απόσταση ενός και μισού (1,5) μέτρου μεταξύ των υποψηφίων.

Φέτος λόγω των μέτρων αυξήθηκαν και τα εξεταστικά κέντρα. Συνολικά θα είναι 889, από 843. Επίσης κάποια απο αυτά δεν θα είναι λύκεια αλλά σχολικά συγκροτήματα γυμνασίων τα οποία έπρεπε να εξοπλιστούν και με το ηλεκτρονικό σύστημα των θεμάτων το οποίο διαθέτουν μόνο τα λύκεια.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πανελλαδικές εξετάσεις 2020: Πρεμιέρα με Γλώσσα και Λογοτεχνία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.