ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Αγωνία τέλος! Πότε και πώς ανακοινώνονται βαθμολογίες και βάσεις

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την ανακοίνωση των βαθμολογιών και των βάσεων των Πανελληνίων Εξετάσεων.
Πανελλαδικές Εξετάσεις: Αγωνία τέλος! Πότε και πώς ανακοινώνονται βαθμολογίες και βάσεις

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων φτάνει στο τέλος της, καθώς σε λίγα 24ωρα θα γνωρίζουν τη βαθμολογία τους.

Το υπουργείο Παιδείας λοιπόν έχει προγραμματίσει τα βαθμολογικά στοιχεία των υποψηφίων να ανακοινωθούν την ερχόμενη Τρίτη 28 Ιουνίου. Οι υποψήφιοι που έχουν καταχωρίσει το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του υπουργείου Παιδείας smsresults.minedu.gov.gr ως τις 24 Ιουνίου, θα ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους με γραπτό μήνυμα.

Από ‘κει και πέρα, οι υποψήφιοι των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, μέχρι και την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους και οι φετινοί τελειόφοιτοι που δεν έχουν υποβάλει αίτηση δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2022, προκειμένου να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας (password) για την υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου.

Σημειώνεται ότι οι διαδικασίες για την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου(Π.Μ.Δ.) έτους 2022 ξεκίνησαν από την περασμένη Τρίτη και θα ολοκληρωθούν περί τα μέσα Ιουλίου.

Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις

Οι βάσεις εισαγωγής θα ανακοινωθούν το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Μάλιστα, ο εκπαιδευτικός και φροντιστής Γιώργος Χατζητέγας δήλωσε πως αναμένεται να κινηθούν πτωτικά χωρίς αντιστοίχιση με τις περσινές, ενώ κάθε σχολή καθορίζει διαφορετικό συντελεστή βαρύτητας.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να ενημερωθούν για τη σχολή και το τμήμα εισαγωγής τους και με SMS και μέσω της εφαρμογής του ΥΠΑΙΘ.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πανελλαδικές Εξετάσεις: Αγωνία τέλος! Πότε και πώς ανακοινώνονται βαθμολογίες και βάσεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.