Πανελλήνιες 2021

Πανελλήνιες 2021: Οι αλλαγές που υπάρχουν στο σύστημα εισαγωγής και ο μειωμένος αριθμός των σχολών που μπορούν να δηλωθούν.

Πανελλήνιες 2021: Οι αλλαγές που υπάρχουν στο σύστημα εισαγωγής και ο μειωμένος αριθμός των σχολών που μπορούν να δηλωθούν.

Στις Πανελλήνιες 2021 το σύστημα εισαγωγής αλλάζει με τη θεσμοθέτηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, τον περιορισμό σε περίπου 15 των σχολών που μπορούν να δηλώσουν στο μηχανογραφικό δελτίο και την υποβολή του σε δύο φάσεις.

Ουσιαστικά με τις λίγες επιλογές, την ΕΒΕ και χωρίς κανέναν οδηγό προς τους υποψηφίους, το μηχανογραφικό θα αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα χωρίς κανένα πραγματικό όφελος.

Το σύστημα που υιοθετείται εμφανίζεται παραπλήσιο των αγγλοσαξωνικών χωρών, όπου ωστόσο η ζήτηση για σπουδές είναι διαφορετική, ενώ υπάρχει εκπαίδευση.

Ειδικότερα τα προβλήματα που θα συναντήσουν οι υποψήφιοι με τον νέο σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων είναι τα εξής:

Κάθε τμήμα ΑΕΙ θα έχει διαφορετική ελάχιστη βάση εισαγωγής αφού θα πολλαπλασιάζεται ο μέσος όρος του πεδίου με διαφορετικό συντελεστή που θα ορίζει το κάθε τμήμα.

Παγιοποιείται η έκδοση των αποτελεσμάτων εισαγωγής στα τέλη Αυγούστου, με τους γονείς να τρέχουν αγωνιώντας να κάνουν μετακόμιση τον Σεπτέμβριο, αντί αυτό να τακτοποιηθεί στη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών τους.

Υπάρχουν τμήματα με το ίδιο αντικείμενο αλλά χωρίς αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα.

Από τις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2022, κάθε υποψήφιος θα έχει διαφορετικές μονάδες εισαγωγής, αφού κάθε τμήμα θα μπορεί να ορίσει διαφορετικούς συντελεστές βαρύτητας (άλλα μόρια Μαθηματικά Αθήνας, άλλα Θεσσαλονίκης).

Αντίθετα δεν λύνονται προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί σε όλα τα συστήματα εισαγωγής μεταπολιτευτικά.

Ενδεικτικά για τις σχολές σε δύο ή περισσότερα επιστημονικά πεδία, οι υποψήφιοι που έχουν εξεταστεί σε διαφορετικά μαθήματα συγκρίνονται ως προς τα μόρια που συγκέντρωσαν, πράγμα εντελώς άδικο.

Αφορά το 34% των τμημάτων του μηχανογραφικού.

Αττική: Πέντε μέρες χωρίς ρεύμα 3.500 σπίτια!

Βεβαίωση μετακίνησης: Τι αλλάζει στο έντυπο

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.