ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλήνιες: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών. Ανακοινώθηκαν οι βάσεις των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων.
Πανελλήνιες: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις

Ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2021.

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα, τόσο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όσο και για την εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ. Οι υποψήφιοι μπορούν ηλεκτρονικά να δουν τα αποτελέσματα τους και την σχολή εισαγωγής τους. Φέτος ωστόσο με μία νέα καινοτομία από το Υπουργείο, τα αποτελέσματα μπορούν να ανακοινώνονται στους υποψηφίους και με μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο.

Συνολικά την φετινή χρονιά  οι συμμετέχοντες στις Πανελλήνιες Εξετάσεις έφτασαν τους 103.468. Από αυτούς, οι 84.946 ήταν συμμετέχοντες μέσω της διαδικασίας των ΓΕΛ, και οι 18.522 συμμετείχαν μέσω ΕΠΑΛ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, εισήχθησαν φέτος στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στην ΑΣΤΕ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος 63.239 υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Να θυμίσουμε ότι από φέτος εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αφήνοντας πολλούς υποψηφίους εκτός.

Τα αποτελέσματα για Επιλογής για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μπορούν να δουν οι ενδιαφερόμενοι εδω , χρησιμοποιώντας  τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο). Αντίστοιχα για την εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ τα αποτελέσματα μπορούν να βρεθούν εδώ.

 

Διαβάστε Επίσης:

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Τα στατιστικά των βαθμολογιών

Πανελλήνιες: Τέλος η αγωνία, ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες

Σκορδά – Λιάγκας: Ο Γιώργος Ασημακόπουλος στο πλευρό τους;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πανελλήνιες: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.