ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλήνιες εξετάσεις 2020: Το πρόγραμμα για ειδικά μαθήματα και πρακτικές δοκιμασίες των ΤΕΦΑΑ

Πανελλήνιες εξετάσεις 2020: Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας το πρόγραμμα για τα ειδικά μαθήματα και τις πρακτικές δοκιμασίες των ΤΕΦΑΑ
Πανελλήνιες εξετάσεις 2020: Το πρόγραμμα για ειδικά μαθήματα και πρακτικές δοκιμασίες των ΤΕΦΑΑ

Πανελλήνιες εξετάσεις 2020: Έγινε γνωστό την Τρίτη (26/5) από το Υπουργείο Παιδείας το πρόγραμμα των Πανελληνίων Εξετάσεων για τα ειδικά μαθήματα και τις πρακτικές δοκιμασίες για τα ΤΕΦΑΑ.

Αναλυτικότερα οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων και των μουσικών μαθημάτων για εισαγωγή υποψηφίων σε Τμήματα στα οποία απαιτείται η εξέτασή τους θα πραγματοποιηθούν από 1η έως 13 Ιουλίου 2020.

Εξάλλου αναφορικά με το χρονικό διάστημα διεξαγωγής των Υγειονομικών Εξετάσεων και της Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ορίστηκε από τις 29 Ιουνίου έως και τις 10 Ιουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία: Από 15 ως 30 Ιουνίου οι εξετάσεις

Πιο συγκεκριμένα τώρα οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν την 1η Ιουλίου με την εξέταση των Αγγλικών και θα συνεχιστούν στις 2 και 3 Ιουλίου για το Ελεύθερο και το Γραμμικό Σχέδιο, αντίστοιχα. Η πρώτη εβδομάδα εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων θα ολοκληρωθεί με την εξέταση των Ιταλικών (4 Ιουλίου). Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις στα Γερμανικά (6/7), τα Γαλλικά (7/7) και τα Ισπανικά (8/7).

Οι υπόλοιπες ημέρες θα είναι αφιερωμένες στην εξέταση των μουσικών ειδικών μαθημάτων: Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Δεξιοτήτων (10/7), Μουσική Αντίληψη και Γνώση (11/7) και Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία (13/7).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες. Για το Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο είναι έξι (6) ώρες. Η εξέταση του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι κατά προσέγγιση είκοσι (20) λεπτά, ενώ για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί από 2 μέχρι 6 λεπτά για κάθε υποψήφιο. Όσον αφορά στο μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Αντίληψης έχει διάρκεια 30 λεπτών, ενώ η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Γνώσης έχει διάρκεια 2 ωρών.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης :

– Μέχρι τις 08:00 για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08:30 (Σχέδια, Ιταλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Αρμονία, Μουσική Εκτέλεση και Αρμονία).

– Μέχρι τις 09:30 για το μάθημα των Αγγλικών, που έχει ώρα εξέτασης 10:00.

– Μέχρι τις 17:00 για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 17:30 (Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων και Μουσική Αντίληψη και Γνώση).

Τέλος, ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδημαϊκού έτους 2020-21 ορίστηκε το διάστημα από την Δευτέρα 29-6-2020 μέχρι και την Παρασκευή 10-7-2020.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πανελλήνιες εξετάσεις 2020: Το πρόγραμμα για ειδικά μαθήματα και πρακτικές δοκιμασίες των ΤΕΦΑΑ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.