ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλήνιες: Όλες οι αλλαγές στην εξεταστέα ύλη (vid)

«Κατεβάστε» την ύλη για τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2020...
Πανελλήνιες: Όλες οι αλλαγές στην εξεταστέα ύλη (vid)

Αλλαγές υπήρξαν στην εξεταστέα ύλη για τις πανελλήνιες του 2020, όπως είχε ανακοινωθεί και επίσημα από το Υπουργείο Παιδείας.

Εξαιτίας του κορονοϊού που εξαπλώθηκε και στην Ελλάδα έκλεισαν τα σχολεία εδώ και ημέρες.

Γεγονός το οποίο πήγε πίσω όλη τη διδακτέα ύλη. Για αυτό και πάρθηκε η απόφαση να υπάρξουν οι απαραίτητες αλλαγές.

Έτσι ώστε να προλάβουν οι μαθητές να διδαχθούν όσα χρειάζεται και να είναι έτοιμοι για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Κοζάνη: Εξιτήριο για τον 87χρονο που νίκησε τον κορονοϊό

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, αναφέρει:

«Λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και με δεδομένη την γενική αναστολή λειτουργίας των σχολείων από την 11η Μαρτίου 2020, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά στον επανακαθορισμό της εξεταστέας ύλης για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με αναλογική μείωση σε όλα τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα στην Γ’ τάξη του συνόλου των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, σύμφωνα με την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί στη διδασκαλία της ύλης, μέχρι την ημερομηνία που ανεστάλη καθολικά η λειτουργία των σχολείων.

Παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διαψεύδει πληροφορίες και δημοσιεύματα που αναφέρονται σε πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων και διαβεβαιώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι καμία σχετική απόφαση δεν έχει ληφθεί αναφορικά με αυτό το ζήτημα, εν αναμονή των σχετικών εισηγήσεων των ειδικών».

 Η Υπουργική Απόφαση για τα ΓΕΛ σε μορφή pdf 

Η Υπουργική Απόφαση για τα ΕΠΑΛ σε μορφή pdf

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πανελλήνιες: Όλες οι αλλαγές στην εξεταστέα ύλη (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.