ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανεπιστήμια: Πώς ανοίγουν και ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά!

Όλο και πιο κοντά έρχονται οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί τόσο σε Πανεπιστήμια αλλά και σε σχολεία, με την κυβέρνηση να θέλει τη λειτουργεία τους, χωρίς προβλήματα.
Πανεπιστήμια: Πώς ανοίγουν και ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά!

Όλο και πιο κοντά έρχονται οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί τόσο σε Πανεπιστήμια αλλά και σε σχολεία, με την κυβέρνηση να θέλει τη λειτουργεία τους, χωρίς προβλήματα.

Πολύ κοντά στην απόφαση να εμβολιάζονται υποχρεωτικά οι καθηγητές σε Πανεπιστήμια και σχολεία είναι οι άνθρωποι της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, στόχος είναι να ανοίξουν κανονικά και να επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία τους, για μία φυσιολογική χρονιά.

Ο κορονοϊός και η μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να τρομάζει ωστόσο η κυβέρνηση θεωρεί ότι το εμβόλιο μπορεί να επιτρέψει την εξέλιξη μίας χρονιάς όπως πριν την πανδημία.

Έτσι, έχει πέσει στο… τραπέζι όπως είπαμε να είναι οι εκπαιδευτικοί η επόμενη επαγγελματική ομάδα που θα αφορά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τόνισε πως «είναι απαραίτητο, για το καλό των παιδιών μας, να επιστρέψουμε σε διά ζώσης εκπαίδευση. Για να το κάνουμε αυτό, έχουμε ένα πολύ μεγάλο όπλο: το εμβόλιο. Ένα πολύ σημαντικό όπλο για εκπαιδευτικούς, για φοιτητές και για μαθητές». Πώς, όμως, θα επιστρέψουν οι μαθητές στις αίθουσες; Ήδη στην κυβέρνηση εξετάζουν μια σειρά από προτάσεις για να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία.

Συγκεκριμένα:

*Προωθείται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός όλων των εκπαιδευτικών, δασκάλων και καθηγητών. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οι αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες, αφού στις αρχές Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία. Αυτό σημαίνει πως, στην περίπτωση που επιλεγεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, το πολύ έως τα μέσα Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί, τουλάχιστον με την πρώτη δόση, οι εκπαιδευτικοί. Να σημειωθεί, πάντως, πως έως σήμερα έχει εμβολιαστεί περίπου το 73% των εκπαιδευτικών, δηλαδή τρεις στους τέσσερις.

*Έχει ήδη ξεκινήσει ο εμβολιασμός των εφήβων 15-17 ετών, κάτι που σημαίνει ότι ένα ποσοστό μαθητών του λυκείου θα είναι ήδη εμβολιασμένο τον Σεπτέμβριο που θα ανοίξουν τα σχολεία.

*Παράλληλα, μέχρι τα τέλη Αυγούστου μπορεί να ξεκινήσει ο εμβολιασμός και για τα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων τους και φυσικά των παιδιάτρων τους. Σε μια τέτοια περίπτωση, ακόμα και μαθητές των γυμνασίων θα είναι εμβολιασμένοι.

*Όσοι μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων δεν θα έχουν εμβολιαστεί, θα είναι υποχρεωμένοι κάθε εβδομάδα να κάνουν self test. Εξάλλου τα τεστ έχουν συμβάλει στην απομόνωση ασυμπτωματικών μαθητών και εκπαιδευτικών.

*Την ίδια ώρα, όμως, η επιτροπή των ειδικών μπορεί να αλλάξει και τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Για παράδειγμα, σε περίπτωση που βρεθεί ένας μαθητής θετικός να μην απαιτείται να κλείσει όλο το τμήμα, όπως συνέβαινε έως τον Ιούνιο, αλλά να απομονώνεται ο μαθητής που έχει κολλήσει, ενώ παράλληλα να κάνουν self test οι συμμαθητές του και οι εκπαιδευτικοί. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο μαθητής που είναι θετικός θα ακολουθεί τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και το υπόλοιπο τμήμα θα συνεχίζει κανονικά τη διά ζώσης εκπαίδευση. – Φυσικά, οι μαθητές, όπως και οι εκπαιδευτικοί, θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες στις αίθουσες κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Όλες οι αποφάσεις για τη λειτουργία των σχολείων αναμένεται να «κλειδώσουν» τις επόμενες ημέρες, με το βάρος, σε πρώτη φάση, να πέφτει στους εκπαιδευτικούς και στο εάν θα αποτελέσουν την επόμενη ομάδα του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Ωστόσο, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, μπορεί να υπάρξουν και αναπροσαρμογές στον σχεδιασμό.

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρης μαθαίνουν σήμερα αντιπάλους σε Champions και Conference League

Νέα Υόρκη: Αδιανόητο περιστατικό – Μητέρα σώζει το παιδί της την τελευταία στιγμή από απαγωγέα (vid)

MasterChef: Αυτός είναι ο λόγος που «δεν θέλει» τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πανεπιστήμια: Πώς ανοίγουν και ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.