ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανεπιστημιακή αστυνομία: Γεγονός οι προσλήψεις 400 ειδικών φρουρών – Πότε ξεκινούν δουλειά

Ανακοινώθηκαν οι πίνακες των Ειδικών Φρουρών οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις και τα προσόντα και προσλαμβάνονται στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία.
Πανεπιστημιακή αστυνομία: Γεγονός οι προσλήψεις 400 ειδικών φρουρών – Πότε ξεκινούν δουλειά

Ανακοινώθηκαν οι πίνακες των Ειδικών Φρουρών οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις και τα προσόντα και προσλαμβάνονται στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Χιλιάδες ήταν οι αιτήσεις για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και το ενδιαφέρον ήταν ιδιαίτερα μεγάλο για τις 400 θέσεις που άνοιξαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στα… χέρια τους έφτασαν 4.967 αιτήσεις από άτομα που θέλουν να ενταχθούν στο νέο «σώμα».

Οι σχετικοί πίνακες δημοσιεύτηκαν από την αστυνομία και σύμφωνα με τα οριζόμενα στην οικεία προκήρυξη οι υποψήφιοι μπορούν να κάνουν ένσταση κατά αυτών ενώπιον του Α.Σ.Ε.Π., μέσα σε αποκλειστική προθεσμία 10 ημερών, που αρχίζει από την επόμενη της ανάρτησής τους.

Στην ένσταση θα πρέπει να αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας του/ης υποψήφιου/ας, ο Α.Μ.Κ.Α., η κατηγορία για την οποία υπέβαλε αίτηση συμμετοχής, καθώς και η Διεύθυνση Αστυνομίας, σε υφιστάμενο Αστυνομικό Τμήμα της οποίας υπέβαλε αίτηση συμμετοχή.

Η διαδικασία υποβολής της ένστασης ορίζεται στην υποπαρ. 1 της παρ. Γ του κεφαλαίου V της υπ΄ αριθ. 6000/2/6785-πε΄ από 31-05-2021 προκήρυξης, με Α.Δ.Α.: ΩΗ5Ζ46ΜΤΛΒ-Σ98.

Θα ακολουθήσει η προβλεπόμενη διαδικασία μέσω του ΑΣΕΠ και τον Οκτώβριο οι νεοπροσληφθέντες θα εισαχθούν σε αστυνομικές σχολές όπου θα εκπαιδευτούν για τρεις μήνες. Εν συνεχεία θα πιάσουν… δουλειά στα πανεπιστήμια, υπό την καθοδήγηση έμπειρων αστυνομικών.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι αστυνομικοί θα υπάγονται στην ΕΛ.ΑΣ και θα συνεργάζονται με τα πανεπιστήμια, ενώ θα φορούν διαφορετικού χρωματισμού ρούχα και δεν θα φέρουν όπλο πάνω τους, παρά μόνο αμυντικό εξοπλισμό όπως χειροπέδες και γκλοπ.

Στα πανεπιστημιακά ιδρύματα θα λειτουργήσουν κέντρα επιχειρήσεων με την διαχείριση καμερών που θα τοποθετηθούν στα σημεία ελεγχόμενης πρόσβασης, σε κοινόχρηστους χώρους και σε χώρους εργαστηρίων με ακριβό εξοπλισμό. Παράλληλα έχουν καταρτιστεί ειδικά σχέδια ασφάλειας και επέμβασης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα στην περίπτωση που εξελίσσονται έκνομες ενέργειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπάχαλο με τα Freedom Pass – voucher των 150 ευρώ – «Δεν ξέρουν τίποτε» στα ΚΕΠ!

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Οργισμένη ανακοίνωση Κούγια για τον συνήγορο και τους γιατρούς

Pegasus: Ειδική ομάδα εργασίας για την αξιολόγηση των κατηγοριών

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πανεπιστημιακή αστυνομία: Γεγονός οι προσλήψεις 400 ειδικών φρουρών – Πότε ξεκινούν δουλειά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.