Μετά από φωτιά που ξεκίνησε από την Άνω Γλυφάδα, δόθηκε εντολή εκκένωσης στο Πανόραμα Βούλας, από το 112. Καίγονται σπίτια σύμφωνα με το Open

Μετά από φωτιά που ξεκίνησε από την Άνω Γλυφάδα, δόθηκε εντολή εκκένωσης στο Πανόραμα Βούλας, από το 112.

Πανόραμα Βούλας: Εντολή εκκένωσης σπιτιών στην περιοχή της Άνω Βούλας δόθηκε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι του Σαββάτου (4/6). Η εξέλιξη αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα μετά την επέκταση της φωτιάς η οποία ξεκίνησε από την Άνω Γλυφάδα, στα όρια με τον Υμηττό, στην περιοχή Πουρνάρι.
Στην κατοικημένη περιοχή της Βούλας μαίνονται οι φλόγες όπου επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 20 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν έξι αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα.

Σύμφωνα με το Open οι φλόγες έχουν φτάσει μέσα σε σπίτια, ενώ σύμφωνα με αναφορές, καίγονται μηχανάκια κι αυτοκίνητα.  Η φωτιά ξεκίνησε από σταθμό υψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ.

Η αστυνομία επιχειρεί την απομάκρυνση ηλικιωμένων από την περιοχή. Ήδη, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν 15 άτομα που δεν μπορούν να μετακινηθούν μόνοι τους, οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε περιπολικά, που τους μετέφεραν στην πλατεία Άλσους.

Πανόραμα Βούλας: Άνοιξε σχολείο για τη φιλοξενία των κατοίκων

Την εντολή ν’ ανοίξει το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Βούλας έδωσε ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, προκειμένου να φιλοξενηθούν στις αίθουσες όσοι κάτοικοι της περιοχής έχουν αναγκαστεί να εκκενώσουν τις κατοικίες τους. Η φωτιά, που ξεκίνησε το μεσημέρι από την ‘Ανω Γλυφάδα, έχει μπει στο Πανόραμα της ‘Ανω Βούλας, όπου είχε δοθεί έγκαιρα εντολή εκκένωσης, ενώ στάλθηκε και μήνυμα με την υπηρεσία του 112.

Ο άνεμος είναι ισχυρός και ήδη έχουν καεί άλση και παρκάκια μέσα στο Πανόραμα, υπάρχουν φθορές εξωτερικά σε σπίτια και σ’ ένα εξ αυτών η φωτιά μπήκε και στο εσωτερικό του, με την Πυροσβεστική να σπεύδει για την κατάσβεση και για να μην επεκταθεί στις γύρω κατοικίες.

Πανόραμα Βούλας: Το μήνυμα του 112

Έκκληση μέσω του 112 απευθύνει η Πολιτική Προστασία στους κατοίκους της Άνω Βούλας και των γύρω περιοχών να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους καθώς οι φλόγες από την πυρκαγιά έχουν φθάσει ήδη σε κατοικημένη περιοχή και στις αυλές των σπιτιών.

Το μήνυμα του 112 αναφέρει:

«Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Αν βρίσκεστε στην Άνω Βούλα εκκενώστε τώρα προς πλατεία Άλσους Άνω Βούλας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Το μήνυμα παραπέμπει στην ιστοσελίδα της Πολιτικής Προστασίας για οδηγίες αυτοπροστασίας .
Ήδη αστυνομικοί κινούνται πόρτα πόρτα στην περιοχή καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν.

Δείτε το παρακάτω

Περισσότερα σε λίγο…