ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παπαευαγγέλου: «Δεν έχουμε δει ακόμα τις επιπτώσεις από το Πάσχα»

Επεσήμανε ότι δεν έχουν γίνει αντιληπτές ως τώρα οι επιπτώσεις του Πάσχα κι ότι οι επιστήμονες αναμένουν τοπικές εξάρσεις.
Παπαευαγγέλου: «Δεν έχουμε δει ακόμα τις επιπτώσεις από το Πάσχα»

Παπαευαγγέλου: Επεσήμανε ότι δεν έχουν γίνει αντιληπτές ως τώρα οι επιπτώσεις του Πάσχα κι ότι οι επιστήμονες αναμένουν τοπικές εξάρσεις.

Μεταξύ άλλων, η Βάνα Παπαευαγγέλου σχολίασε το ιικό φορτίο και τα ενεργά κρούσματα, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, αφού ο κορονοϊός «κυκλοφορεί ανάμεσά μας».

«Το επιδημιολογικό φορτίο εμφανίζει πτωτική πορεία, ο συνολικός αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια είναι κάτω από 20.000, ωστόσο παραμένει υψηλός και ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσά μας», ήταν τα λόγια της.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων επεσήμανε επίσης ότι ο αριθμός των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία εμφανίζει μείωση.

Ενημέρωσε ότι ο μέσος όρος του 7ημέρου είναι στις 391 νέες εισαγωγές την ημέρα και ο συνολικός αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών ανήλθε στους 4.900.

Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για ασθενείς covid εμφανίζουν σταθερά υψηλό ποσοστό κάλυψης 82% στην επικράτεια.

Οι αποσωληνώσεις είναι περισσότερες από τις νέες διασωληνώσεις και «ελπίζουμε στην αποκλιμάκωση της πίεσης του ΕΣΥ», ανέφερε επίσης η κυρία Παπαευαγγέλου.

Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στις ηλικίες 20-60 ετών και το 1/4 των ασθενών στις ΜΕΘ είναι ηλικίας 35-55 ετών με την συντριπτική πλειοψηφία ανεμβολίαστοι.

Τέλος, αναφερόμενη στον εμβολιασμό είπε ότι προσφέρει ελευθερία και αποτελεί το σημαντικότερο όπλο για τον έλεγχο της πανδημίας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παπαευαγγέλου: «Δεν έχουμε δει ακόμα τις επιπτώσεις από το Πάσχα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.