Παπαευαγγέλου: Επεσήμανε ότι δεν έχουν γίνει αντιληπτές ως τώρα οι επιπτώσεις του Πάσχα κι ότι οι επιστήμονες αναμένουν τοπικές εξάρσεις.

Επεσήμανε ότι δεν έχουν γίνει αντιληπτές ως τώρα οι επιπτώσεις του Πάσχα κι ότι οι επιστήμονες αναμένουν τοπικές εξάρσεις.

Παπαευαγγέλου: Επεσήμανε ότι δεν έχουν γίνει αντιληπτές ως τώρα οι επιπτώσεις του Πάσχα κι ότι οι επιστήμονες αναμένουν τοπικές εξάρσεις.

Μεταξύ άλλων, η Βάνα Παπαευαγγέλου σχολίασε το ιικό φορτίο και τα ενεργά κρούσματα, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, αφού ο κορονοϊός «κυκλοφορεί ανάμεσά μας».

«Το επιδημιολογικό φορτίο εμφανίζει πτωτική πορεία, ο συνολικός αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια είναι κάτω από 20.000, ωστόσο παραμένει υψηλός και ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσά μας», ήταν τα λόγια της.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων επεσήμανε επίσης ότι ο αριθμός των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία εμφανίζει μείωση.

Ενημέρωσε ότι ο μέσος όρος του 7ημέρου είναι στις 391 νέες εισαγωγές την ημέρα και ο συνολικός αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών ανήλθε στους 4.900.

Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για ασθενείς covid εμφανίζουν σταθερά υψηλό ποσοστό κάλυψης 82% στην επικράτεια.

Οι αποσωληνώσεις είναι περισσότερες από τις νέες διασωληνώσεις και «ελπίζουμε στην αποκλιμάκωση της πίεσης του ΕΣΥ», ανέφερε επίσης η κυρία Παπαευαγγέλου.

Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στις ηλικίες 20-60 ετών και το 1/4 των ασθενών στις ΜΕΘ είναι ηλικίας 35-55 ετών με την συντριπτική πλειοψηφία ανεμβολίαστοι.

Τέλος, αναφερόμενη στον εμβολιασμό είπε ότι προσφέρει ελευθερία και αποτελεί το σημαντικότερο όπλο για τον έλεγχο της πανδημίας.