ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάπας Φραγκίσκος: Έφτασε πριν από λίγη ώρα στην Ελλάδα

Ο Πάπας Φραγκίσκος έφτασε στην Ελλάδα, με αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων σχέσεων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της χώρα μας και της Αγίας Έδρας. Θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.
Πάπας Φραγκίσκος: Έφτασε πριν από λίγη ώρα στην Ελλάδα

O Πάπας Φραγκίσκος έφτασε πριν από λίγη ώρα στην Ελλάδα, όπου προσγειώθηκε το αεροπλάνο του στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα.

Σε λίγη ώρα θα βρεθεί στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ενώ θα βρεθεί στον ίδιο χώρο και με τον Έλληνα πρωθυπουργό, αφού τον περιμένει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αφού μιλήσει στην συνέχεια με αξιωματούχους, μέλη του διπλωματικού σώματος και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, στις 16:00 είναι προγραμματισμένη ακόμα μία συνάντηση. Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Η πρώτη του ημέρα στην Ελλάδα, θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη του στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου των Καθολικών.

Εκεί θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει μεταξύ άλλων, με επισκόπους, ιερείς, μέλη μοναχικών ταγμάτων και της Αφιερωμένης Ζωής.

Ο ερχομός του στην χώρα μας γίνεται με αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Αγίας Έδρας. Μάλιστα ο ίδιος ο Πάππας είναι υπέρμαχος της εκκλησιαστικής διπλωματίας. Όπως επίσης και της προσέγγισης της Ελληνορθόδοξης με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Πάπας Φραγκίσκος

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πάπας Φραγκίσκος: Έφτασε πριν από λίγη ώρα στην Ελλάδα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.