ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάπας για Τσίπρα: «Αξίζει το βραβείο Νόμπελ»

Ο Πάπας Φραγκίσκος έπλεξε το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα σε συνέντευξη Τύπου στο πρακτορείο ειδήσεων του Βατικανού. Εκεί, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι του αξίζει το βραβείο Νόμπελ για τη στάση του απέναντι στο προσφυγικό. «Κάποτε μίλησα με έναν πολιτικό, έναν άνθρωπο που σέβομαι και θα πω το όνομά του. Αλέξης Τσίπρας. Μου εξήγησε τα προβλήματα...
Πάπας για Τσίπρα: «Αξίζει το βραβείο Νόμπελ»

Ο Πάπας Φραγκίσκος έπλεξε το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα σε συνέντευξη Τύπου στο πρακτορείο ειδήσεων του Βατικανού.

Εκεί, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι του αξίζει το βραβείο Νόμπελ για τη στάση του απέναντι στο προσφυγικό. «Κάποτε μίλησα με έναν πολιτικό, έναν άνθρωπο που σέβομαι και θα πω το όνομά του. Αλέξης Τσίπρας. Μου εξήγησε τα προβλήματα και στο τέλος μίλησε στην καρδιά μου λέγοντας: Τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να είναι πάνω από κάθε συμφωνία. Αυτή η φράση του, αξίζει το βραβείο Νόμπελ (Ειρήνης)», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, μίλησε για το μεταναστευτικό και τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη που βαραίνει τη χώρα μας και την Ιταλία τα τελευταία χρόνια, σε πτήση από Μαρόκο προς Ιταλία. «Να σας πω πως οι χτίστες των τειχών, όπως κι αν οικοδομούνται αυτά, από τούβλα ή μαχαίρια, θα γίνουν φυλακισμένοι των φυλακών που οι ίδιοι χτίζουν. Η ιστορία αυτό αποδεικνύει», τόνισε.

Να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός και ο Ζόραν Ζάεφ είναι υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία όπως αναφέρει η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ αποτελεί μοντέλο για την ειρηνική και εποικοδομητική επίλυση διμερών και πολυμερών διαφορών μεταξύ γειτονικών χωρών, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως παράδειγμα στα Βαλκάνια, αλλά και ευρύτερα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πάπας για Τσίπρα: «Αξίζει το βραβείο Νόμπελ»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.