ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παπαθανάσης: Επιδότηση 5.000 ευρώ για e-shop, τότε ανοίγουν οι αιτήσεις

Τι είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης...
Παπαθανάσης: Επιδότηση 5.000 ευρώ για e-shop, τότε ανοίγουν οι αιτήσεις

Στο MEGA μίλησε ο Νίκος Παπαθανάσης και αναφέρθηκε στο θέμα επιδοτήσεων για τη δημιουργία e-shop.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, τόνισε πως το πρώτο δεκαήμερο του 2021 αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις επιδότησης των 5.000 ευρώ.

Υποστήριξε πως το πρόγραμμα ξεκινά στις αρχές του Ιανουαρίου ενώ αφορά την επιδότηση 5000 ευρώ για την κατασκευή e-shop ώστε να βοηθηθούν τα καταστήματα που μέχρι στιγμής δεν έχουν τη δυνατότητα διαδυκτιακών παραγγελιών.

Η χρηματοδότηση καλύπτει το 100% της δαπάνης για τη δημιουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος και αναμένεται να αφορά αποκλειστικά τον κλάδο του λιανικού εμπορίου, καθώς ο κλάδος των υπηρεσιών καλύπτεται από την υφιστάμενη δράση «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων», στην οποία σύμφωνα με το espa.io θα μπορούν να υποβάλλονται αιτήσεις χρηματοδότησης έως την 31η Ιανουαρίου 2021.

Το ποσό των 5000 ευρώ σε κάθε επιχείρηση, που πρόκειται να επιδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατασκευή e-shop είναι μέρος από 80.000.000 ευρώ. Επένδυση εξαιρετικά υψηλή, γεγονός που μπορεί να δώσει τη δυνατότητα ψηφιακής αναβάθμισης σε τουλάχιστον 16.000 ιδιοκτήτες καταστημάτων.

O κύριος Παπαθανάσης υπογράμμισε ακόμη πως, «δε θα σταματήσουμε να στηρίζουμε τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παπαθανάσης: Επιδότηση 5.000 ευρώ για e-shop, τότε ανοίγουν οι αιτήσεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.