ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παπαζάχος για σεισμό στην Σάμο: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι πέρασαν τα χειρότερα»

Ο καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κώστας Παπαζάχος σε δηλώσεις του τόνισε πως ακόμα ίσως δεν πέρασαν τα χειρότερα στην Σάμο, μετά το σεισμό που έγινε. Ενώ ο κ. Παπαζάχος ακόμα τόνισε πως είναι σίγουροι πως έγινε ο κύριος σεισμός αλλά δεν πρέπει να δημιουργηθεί ούτε στιγμή η ψευδαίσθηση ότι τελείωσε και να είναι...
Παπαζάχος για σεισμό στην Σάμο: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι πέρασαν τα χειρότερα»

Ο καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κώστας Παπαζάχος σε δηλώσεις του τόνισε πως ακόμα ίσως δεν πέρασαν τα χειρότερα στην Σάμο, μετά το σεισμό που έγινε.

Ενώ ο κ. Παπαζάχος ακόμα τόνισε πως είναι σίγουροι πως έγινε ο κύριος σεισμός αλλά δεν πρέπει να δημιουργηθεί ούτε στιγμή η ψευδαίσθηση ότι τελείωσε και να είναι χαλαρή η επόμενη εβδομάδα.

Πιο συγκεκριμένα είπε: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι πέρασαν τα χειρότερα. Ήταν ο κύριος σεισμός, αλλά δεν πρέπει να δημιουργηθεί ούτε στιγμή η ψευδαίσθηση ότι τελείωσε και να είναι χαλαρή η επόμενη εβδομάδα. Είναι πολύ υποτονική μετασεισμική ακολουθία, και είχαμε ένα αδικαιολόγητα ήσυχο βράδυ ύστερα από έναν σεισμό 7 Ρίχτερ…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σεισμός Σάμος: Σχεδόν 60 μετασεισμοί μετά τον φονικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ

Ενώ για το ρήγμα από το οποίο προήλθε η όλη καταστροφή ανέφερε: «είναι 50 χιλιόμετρα ρήγμα και ακόμα μεγαλύτερο. Είναι πολύ μεγάλη η ρωγμή που έχει γίνει. Επιπλέον έχει πλάτος 15 χιλιόμετρα. Είναι τεράστια έκταση. Με τον κύριο σεισμό έχει σπάσει το μεγαλύτερο κομμάτι της πλάκας. Παραμένουν όμως κάποια εμπόδια, που ο κύριος σεισμός δεν πέρασε και η διάρρηξη μπορεί να γίνει αργότερα. Μπορεί να ενεργοποιηθούν και να προχωρήσουν κι αυτά σε σεισμούς. Ένας σεισμός του 7, δίνει μετασεισμούς γύρω στο 6άρι»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παπαζάχος για σεισμό στην Σάμο: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι πέρασαν τα χειρότερα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.