ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραλίες: Τιμές που τσούζουν πιο πολύ κι από τσίμπημα μέδουσας!

Διαβάστε ενδεικτικά πόσα χρήματα θα κληθείτε να δώσετε σε παραλίες της Αττικής και τη Χαλκιδική - Πού θα... πονέσετε περισσότερο και πού είναι πιο υποφερτά
Παραλίες: Τιμές που τσούζουν πιο πολύ κι από τσίμπημα μέδουσας!

Ο Ιούνιος βρίσκεται στο δεύτερο μισό του, η… έφοδος στη θάλασσα και τις παραλίες έχει την τιμητική της, όμως, οι τιμές δεν βοηθούν τον κόσμο που έχει ήδη πονέσει πολύ από τη γενική ακρίβεια.

Τα μπάνια του λαού δεν είναι πια του λαού, αν κάποιος κάνει το λάθος να βρεθεί σε κάποιο beach bar των νοτίων προαστίων της Αττικής, όπως στη Βάρκιζα και το Σούνιο.

Ανάλογα με τη θέση τους στην παραλία, οι τιμές για ξαπλώστρες ξεκινούν από 40 ευρώ το σετ τις καθημερινές, ενώ φτάνουν και τα 120 ευρώ το Σαββατοκύριακο.

Όσο πιο κοντά στη θάλασσα επιλέγει κανείς να καθίσει, τόσο πιο βαθιά θα βάλει το χέρι στην τσέπη.

Σε σχέση με πέρυσι, τα beach bar στην Αττική είναι ακριβότερα 10% έως 15%, ενώ τα πιο τρανά ίσως παραδείγματα έρχονται από τη Βουλιαγμένη και το Καβούρι.

Οι τιμές κυμαίνονται από 40 ευρώ τις καθημερινές και φτάνουν ως τα 180 ευρώ το Σαββατοκύριακο.

Στο Πόρτο Ράφτη, μία υπεύθυνη παραλίας ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο MEGA: «Ή που θα πάτε σε δύο σετ, που είναι ή των 40 ή των 50 (ευρώ), ανάλογα με τη σειρά που θα καθίσετε, ή αν θέλετε μπορείτε να καθίσετε σε ένα από τα κρεβάτια μπροστά, που είναι στα 80 ευρώ και είναι μέχρι 4 άτομα. Οι τρεις πρώτες σειρές, Α, Β, Γ, είναι στα 50 ευρώ, η Δ και Ε είναι στα 40 ευρώ».

Αντίθετα, ο Άλιμος και η Βούλα έχουν πιο προσιτές τιμές, με το σετ ομπρέλας να κοστίζει τις καθημερινές από 10 ευρώ και να φθάνει τα 40 ευρώ το Σαββατοκύριακο.

Στον αντίποδα, ανηφορίζοντας στη φημισμένη για τις παραλίες της Χαλκιδική, οι ξαπλώστρες προσφέρονται δωρεάν με μια ελάχιστη κατανάλωση που ξεκινάει από 10 ευρώ.

Φυσικά, δεν λείπουν και τα beach bar, όπου το ποσό φτάνει ακόμα και στα 150 ευρώ, με ελάχιστη κατανάλωση φαγητού και ποτού.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA για τις παραλίες:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παραλίες: Τιμές που τσούζουν πιο πολύ κι από τσίμπημα μέδουσας!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.