ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράταση δηλώσεων 2019: Εκπνέει η προθεσμία υποβολής

Παράταση δηλώσεων 2019: Παράταση 24 ωρών στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Παράταση δηλώσεων 2019: Εκπνέει η προθεσμία υποβολής

Παράταση δηλώσεων 2019: Παράταση μιας ημέρας στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έδωσε χθες (Δευτέρα 29/7) το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να μην υπάρξει συμφόρηση στο Taxisnet, καθώς περίπου 150.000 δηλώσεις δεν είχαν ακόμη κατατεθεί.

Το Υπουργείο Οικονομικών ήθελε ουσιαστικά να μην αφήσει «στα κρύα του λουτρού» όσους ξεκίνησαν ήδη να συμπληρώνουν τις φορολογικές δηλώσεις τους, δίνοντας έτσι διευκόλυνση μιας ημέρας για υποβολές χωρίς πρόστιμα των δηλώσεων Ε1 στο Taxisnet.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν και επισήμως το βράδυ της Δευτέρας, με απόφαση που υπογράφει ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, δεν θα θεωρηθούν εκπρόθεσμες οι δηλώσεις που θα μπουν στο σύστημα με ημερομηνία 30 Ιουλίου 2019.

Παράταση δηλώσεων 2019

Η απόφαση ελήφθη για λόγους αποσυμφόρησης του συστήματος Taxis. Παρότι δεν παρατηρήθηκαν σοβαρές δυσλειτουργίες και σήμερα (30/7) απέμεναν λιγότερες από 150.000 δηλώσεις για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, σκοπός της απόφασης Βεσυρόπουλου είναι να μην πληρώσουν πρόστιμα όσοι πχ πατήσουν «οριστική υποβολή» λίγα δευτερόλεπτα μετά τις 12 τα μεσάνυχτα.

Για να αποφευχθεί ο κίνδυνος υπερφόρτωσης του συστήματος σε περίπτωση ταυτόχρονης συμπλήρωσης και υποβολής δηλώσεων Ε1, Ε2 και Ε3, επετράπη η υποβολή των δηλώσεων και με αυριανή ημερομηνία.

Έτσι μετά την απόφαση του Βεσυρόπουλου, δεν θα θεωρηθούν εκπρόθεσμες οι δηλώσεις Ε1 στο Taxisnet που θα μπουν στο σύστημα με ημερομηνία 30 Ιουλίου 2019, συνεπώς όσοι έχουν καθυστερήσει, μπορούν να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους ακόμη και σήμερα (Τρίτη 30/7)

Πηγή newmoney.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παράταση δηλώσεων 2019: Εκπνέει η προθεσμία υποβολής», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.