ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Παράταση «βλέπουν» οι λοιμωξιολόγοι – Η πρόβλεψη για τα κρούσματα

Η Αττική βρίσκεται σε πιο σκληρό lockdown από την Πέμπτη (11/2), όμως τα κρούσματα είναι υψηλά και ο κορονοϊός δηλώνει... παρών.
Lockdown: Παράταση «βλέπουν» οι λοιμωξιολόγοι – Η πρόβλεψη για τα κρούσματα

Η Αττική βρίσκεται σε πιο σκληρό lockdown από την Πέμπτη (11/2), όμως τα κρούσματα είναι υψηλά και ο κορονοϊός δηλώνει… παρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κρούσματα σήμερα (11/2) θα είναι πάνω από 1.300.

Η ανοδική τάση σε εισαγωγές και διασωληνώσεις κάνει τους λοιμωξιολόγους να «βλέπουν» παράταση του lockdown.

Tο ιικό φορτίο κορoνοϊού στα λύματα στην Αττική παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα (μεταξύ 80.000 και 90.000 υπολογίζονται τα ενεργά κρούσματα).

Σχετικά με το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown πέραν της 28η Φεβρουαρίου, ο καθηγητής αναλυτικής χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Θωμαΐδης τόνισε ότι η προηγούμενη εμπειρία έδειξε ότι χρειάστηκαν πέντε εβδομάδες.

Στην εκτίμηση ότι δεν θα φτάσουν οι 2,5 εβδομάδες lockdown στην Αττική για να βελτιώσουν τους επιδημιολογικούς δείκτες, προχώρησε ο Αχιλλέας Γκίκας καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής του υπ. Υγείας.

«Μπορεί και μάλλον θα χρειαστεί παράταση, μπορεί να χρειαστεί να ανασκευάσουμε και να αναθεωρήσουμε και τα μέτρα που έχουμε πάρει και τα επιδημιολογικά μέτρα τις λεγόμενες μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις», τόνισε ο καθηγητής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Και ο ιατρός ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης τόνισε ότι χρειάζονται τέσσερις εβδομάδες lockdown για να υπάρξει αποτέλεσμα λέγοντας χαρακτηριστικά «καλύτερα να στεναχωρηθείτε στο σαλόνι σας παρά να βρεθείτε στην εντατική».

Είναι πιθανό να παραταθεί το lockdown πέραν των δύο εβδομάδων, θα εξαρτηθεί όμως και από τα επιδημιολογικά δεδομένα, είπε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας Μαρία Τσολιά και μέλος της επιτροπής των ειδικών και της επιτροπής εμβολιασμού στον ΣΚΑΪ.

«Πρέπει να υιοθετήσουμε έναν τρόπο ζωής που θα εμποδίσει τη διασπορά του ιού και να εφαρμόσουμε τα μέτρα», επεσήμανε η ειδικός.

Υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα που μένουν ανοιχτά από την Πέμπτη (11/2) είναι πια ελάχιστα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Lockdown: Παράταση «βλέπουν» οι λοιμωξιολόγοι – Η πρόβλεψη για τα κρούσματα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεωργία Τσιαρλή

Εργάζομαι στο Sportime από το 2018. Στον ελεύθερό μου χρόνο δεν χάνω ριάλιτι! Είναι το πάθος μου. Θέλω να βλέπω που φτάνει και που… καταντάει η κοινωνία για να πηγαίνω κι εγώ μαζί της. Την άποψή μου θα την πω για όλα χωρίς φίλτρο. Δεν συγκρατούμαι!